Resultat ved søgning efter "Blomme" : 189 opskrifter fundet
Kokkens favoritter
Æggeblommekager
Flormelis og hjortetaksalt sigtes sammen og blandes med vanille.
Æggeblommerne røres ca. ½ time med halvdelen af flormelissen, hvorefter resten tilsættes.
Dejen stilles til hvile i 20 minutter
Dejen udrulles og udstikkes i runde...
se mere her
Blommer i madeira
De skyllede blommer prikkes og lægges i rene, Atamonskyllede glas.
Vand og sukker koges til lage, der skummes og tages af varmen.
Blandes med madeira, vaniljesukker og Atamon.
Lagen hældes varm over blommerne og stilles i køleskab. I 3-4...
se mere her
Blommemarmelade
De skyllede blommer flækkes og udstenes.
Koges under låg 10 minutter med vandet.
Det meste af sukkeret røres i og koges med 10 minutter.
Melatin og resten af sukkeret blandes og drysses fint over frugten under omrøring og koges...
se mere her
Katrineblommekage
Skyl og udsten evt. blommerne.
Bring vand og sukker i kog og kog blommerne knap møre heri. Løft blommerne op med en hulske og læg dem i et smurt, ildfast fad.
Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem over blommerne.
Bring fløde...
se mere her
Råsyltede blommer med rom
Kom de skyllede blommer på rene glas.
Bring vand, sukker, vanille, citronskiver og rom i kog og lad det koge i 10 min. Tag gryden fra varmen og tilsæt atamon.
Hæld den koghede lage over blommerne, som stilles koldt. Rør af og til i...
se mere her
Blommemarmelade uden sukker (Diabetes)
Blommerne skylles og skoldes.
Skindet flåes af og stenene tages ud.
Blommerne koges 15 minutter i en emailleret gryde sammen med vandet og citronsaften.
Derefter tilsættes sødestoffet og melatinen, som skal udrøres i koldt vand.
se mere her
Blommegrød
Blommerne vaskes, flækkes, udstenes og koges i vandet under låg ca. 5 min. Mosen sødes med sukkeret.
Ideal jævning og Vaniljesukker røres ud i 1 dl koldt vand og hældes i frugten på en gang og grøden koges 1 min.
Den hældes op,...
se mere her
Blommesnaps
Halver blommerne, fjern kernerne og bland med vodka (gin kan også bruges), sukker og kanel. Blandingen hældes på flaske og vendes dagligt indtil alt sukkeret er opløst (ca. 4 dage). Lad det stå mørkt og køligt 3 måneder. Ryst blidt med...
se mere her
Blommesaft
De skyllede blommer, vand og citronsyre bringes langsomt i kog under låg og koges sagte 1/2 time.
Saften sies fra og bringes i kog. Sukkeret røres i og koges med 5 min. Atamon tilsættes.
Saften fyldes i varme Atamonskyllede flasker, der...
se mere her
Blommetrifli
Knus makronerne groft, læg dem i en eller flere glasskåle og hæld vinen på.
Hele henkogte blommer halveres og stenen tages ud, de halve blommer deles i mindre stykker evt. kvarte og læg dem på makronerne.
Vaniljecreme:
Pisk æg og...
se mere her