Katrineblommekage

Katrineblommekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Katrineblommekage, billede 4 Katrineblommekage, billede 1 Katrineblommekage, billede 2 Katrineblommekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
4 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skyl og udsten evt. blommerne.

Bring vand og sukker i kog og kog blommerne knap møre heri. Løft blommerne op med en hulske og læg dem i et smurt, ildfast fad.

Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem over blommerne.

Bring fløde og den flækkede vanillestang i kog. Pisk de hele æg og sukkeret skummende. Hæld den kogende fløde i under omrøring og hæld det depå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunkt, den må ikke koge da den så skiller. Tag gryden fra varmen, fjern vanillestangen og hæld cremen over blommerne.

Kom lidt smørklatter på. Sæt fadet i ovnen 50-60 minutter ved 175 grader C alm. ovn.

Server desserten lun med kold flødeskum.

Tips:

Hvis desserten skal laves med svesker, skal sveskerne have et opkog, inden cremen hældes over.





karakterer:
Opskriften er vist 93200 gange,
og udskrevet 1395 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9781 (2328 kcal)
KJ pr. Pers. 2445 (582 kcal)
Vægt ialt 2085 gram
Vægt pr. Pers. 521 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 469 KJ (111 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 13.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-20 10:55:01
Jeg synes at selve kremen smager for meget af æg og det ødelægger kagen lidt for får den til at smage af æggekage og ikke blommekage

  -   2011-08-14 19:34:07
Har bagt kagen i dag, uden stor succes, den blev meget vandet af blommerne og var i det hele taget ikke særligt god. Fuldte opskriften hele vejen, så kan ikke anbefale at bruge denne opskrift.