Katrineblommekage eller sveske pie

Katrineblommekage eller sveske pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fyld:
250 g.svesker
3 dl.kogt koldt vand
1 spsk.sukker
15 mandler
 
 Pie-dej:
3 æg delte
65 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
0.25 tsk.bagepulver
2.5 dl.piskefløde
 
 Tilbehør:
1 dl.piskefløde pisket til skum
 
Opskrift:
De skyllede svesker udblødes 1 døgn i kogt, koldt vand. Stenene fjernes og erstattes med skoldede, smuttede mandler. Sveskerne lægges i et smurt gratinfad. Æggeblommer og sukker røres. Fløden bringes i kog og dryppes i under omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og varmes op, men må ikke koge. Den smages til med vanillesukker og afkøles. Æggehviderne piskes stive med bagepulveret og blandes forsigtigt i cremen, der hældes over sveskerne. Bagetid: 30 min. ved 175 grader. Serveres kold med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 12134 gange,
og udskrevet 235 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu