Blommemuffins

Blommemuffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blommemuffins, billede 4 Blommemuffins, billede 1 Blommemuffins, billede 2 Blommemuffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
90 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
300 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
   
Opskrift:
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Sigt melet i dejen sammen med bagepulver og vaniljesukker. Rør forsigtigt havregryn, olie og mælk i. Udsten blommerne og skær dem i små stykker. Vend rosiner og blommer i dejen.

Fordel dejen i små muffinsforme. Brug papirforme i stedet for at smøre dem. Bages i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Tips:

Papirforme kan også bruges. De kan købes i alle større supermarkeder. Bruges der kun papirforme sættes de dobbelt, da kagerne ellers flyder ud.

Brug f.eks. Viktoria- eller kirkesblommer.

Blommer kan erstattes med æbler, nektariner eller fersken.





karakterer:
Opskriften er vist 89450 gange,
og udskrevet 2961 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8732 (2079 kcal)
KJ pr. stk. 727 (173 kcal)
Vægt ialt 959 gram
Vægt pr. stk. 79 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 910 KJ (216 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 34.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-08-07 15:50:34
Lidt mere sukker og et par håndfulde knuste makroner. Drys med perlesukker, så er de bare gode.

  -   2022-10-08 14:01:17
Den er rigtig god

  -   2022-09-09 14:25:52
Der blev 14 muffins, men det kommer an på størrelsen af muffinforme. Smager ok, men lidt kedeligt. Prøver med mere sukker og vanilje næste gang. Det er også alt for længe med 30 min, de fik 20 min, da var de færdige men meget lyse, så jeg skruede op til 200 og de fik 3 min mere

  -   2017-08-14 16:40:08
Uspiseliger. Tørre og mangler sødme...ærgerligt...smider væk...øv

  -   2014-07-06 11:27:35
jeg har prøvet at lave disse muffins helt uden sukker hvor jeg i stedet for blommer puttet friske danske jordbær i og i stedet for rosiner tog jeg og puttet mørk 70% chokolade i jeg siger jer de er mega gode en top 10 det kan anbefales (:

  -   2013-09-20 10:16:54
Der skal bruges mere sukker da disse ikke blev söde nok og blommesmagen kommer ikke rigtigt frem. Ellers OK.

  -   2013-08-18 17:11:37
Rigtig lækre muffins men der bliver til flere end der står :-) skulle lave til 15 og der blev til 22

  -   2011-08-25 15:10:59
De er super gode, rosiner kan med fordel skiftes ud med grofthakket mørk chokolade.

  -   2010-09-18 15:20:23
Kan ikke anbefales. Ikke søde nok til at være en kage.

  -   2010-09-18 15:19:19
Skal man også tage skrællen af blommerne??

  -   2009-09-17 08:23:39
Super lækdre muffins. Jeg tilsatte 50% ekstra blommer og forinden sødede dem lidt med sødemiddel. Så de blev rigtig gode - og søde ;-)

  -   2009-08-29 13:06:42
De er ikke så søde, og minder mere om madmuffins end kage.