Blomme-chutney

Blomme-chutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Chutney - Chutneyer

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Blomme-chutney, billede 4 Blomme-chutney, billede 1 Blomme-chutney, billede 2 Blomme-chutney, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
500 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3.5 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Allehånde, stødt
0.25 tsk. Cayennepeber
1.5 tsk. Ingefær, frisk
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
De skyllede lyse modne blommer halveres. Stenene fjernes. Æblerne vaskes, skrælles, deles og befries for kernehus, blomst og stilk. Løgene skoldes, pilles og skæres itu.

Æbler og løg males gennem kødmaskinen.

Blommer, æble-løgmos, lyse rosiner, sukker og eddike blandes og drysses med krydderierne. Det hele bringes langsomt i kog og koges uden låg ca. 1 time, til det er jævnt.

Atamon tilsættes. Chutneyen fyldes i varme Atamonskyllede krukker eller glas, der lukkes.





karakterer:
Opskriften er vist 143564 gange,
og udskrevet 3658 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16185 (3853 kcal)
KJ pr. Portion 16185 (3853 kcal)
Vægt ialt 3612 gram
Vægt pr. Portion 3612 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 448 KJ (106 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 0.4 gram
Kulhydrat 25.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu