Asiatisk Blommetærte
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Oprindelsesland : Asien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sigt melet i en skål og smuldr smørret i melet.
Pisk æggeblommerne let sammen med en gaffel og kom dem i melblandingen sammen med vanillesukker.
Saml dejen og læg den køligt mindst 30 minutter.
Rul dejen ud på et melet bord i en cirkel der er ca. 5 cm. større end formen (24 cm.). Rul dejen om kagerullen, så er den nemmere at løfte. Pres dejen mod formens bund og sider med en lille klump overskydende dej, så bliver der ingen fingermærker. Fjern det overskydende dej ved at rulle kagerullen hen over formen samtidig med at den presses lidt nedad. Sæt den dejklædte tærteform i køleskab 30 minutter, så trækker dejen sig mindre sammen under bagningen. Forbag tærtebunden 15 minutter ved 170 grader C. alm. ovn. Halver og udsten blommerne og steg dem kort i smør. Tilsæt blommebrændevin eller likør og flamber. Når flammerne er væk, kommes blommer og saften i tærtebunden. Pisk æg og sukker sammen. Rør mælk og fløde i og hæld det over blommerne. Bag tærten 25-30 minutter ved 170 grader C alm. ovn. Drys 50 g. mandelflager over og bag tærten yderligere 5 minutter. |
|
Opskriften er vist 42350 gange,
og udskrevet 981 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Frille - 2012-06-17 17:59:35 Det blev en rigtig lækker blommetærte lige tilpas balance mellem det søde og det syrlige. Tærten var nem at bage - men man skal nok lige være opmærksom på hvordan selve opskriften er stillet op, da det står i omvendt rækkefølge. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne