Risalamande med æggeblommer
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : pjuske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æggeblomme med sukker og vanilje og rør det i den kolde grød.
kom de hakkede mandler i.
Pisk fløden til skum og vend det hele sammen. slut med den hele mandel. spises med kold eller lun kirsebærsovs |
|
Opskriften er vist 141242 gange,
og udskrevet 3320 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (176 stemmer) |
|
Kommentarer Heidi - 2018-12-25 09:27:41 Super god risalamande.. Herhjemme var den et hit juleaften.. 5 store stjerne herfra ⭐ Bettina. 1965. - 2014-03-23 14:24:39 Til hr. Palle. Du kan ikke erstatte piskefløden med noget andet, da det bare ikke vil smage som en ordentlig ris a la mande, skal gøre. Men det er jo forår nu, så mon ikke du allerede har fundet ud af det .? anonym - 2013-12-25 00:13:44 Super god... Den bedste ris a la mande ever.. Giver den helt klart 10 Jens - 2013-12-24 08:06:06 Hvis du kan piske flødeskum af cremefine kan det godt lade sig gøre men gætter på det ikke smager som en risalamande skal Hr Palle - 2013-12-17 18:53:44 Er der nogen der kan fortælle mig, om den bliver lige så god hvis jeg skifter fløden ud med feks cremefine? Grunden er blot den at der er familie medlemmer der ikke kan tåle den fede fløde. Bettina.1965 - 2013-11-02 14:23:43 Super lækker ris a la mande, har lige afprøvet den og den er da bare mums. Et stort 10 tal herfra. Klaus - 2012-12-28 11:01:26 Brugte opskriften både lille juleaften og juleaften og alle var enige om at det smagte pragtfuldt (kogte en vaniliestang med da jeg lavede risengrøden). Tak for en super opskrift :) Pernille - 2012-12-23 12:40:22 jeg lavede den her sidste år til jul og den blev bare perfektså igen i år er det den her vi går efter:D rigtig go som alle elsker glædelig jul til alle Mie og Camilla 13år - 2011-11-07 16:46:01 Vi er kun 13 år, og den her Risalamande er mega god, og vi har lavet mange forskellige Risalamander men den her er dog den bedste vi har lavet, vi tog også lidt vanilie i (SMAGER MEGA GODT) Vi vil gerne råde jer til at lave den her Risalamande, den er hurtig at lave og mega god.. God bedring med Risalamanden, og GOD JUL OG GODT NYT ÅR ALLE SAMMEN!.. Stine - 2008-12-07 19:38:39 Kanon risalamande.. Har ikke lavet det før og troede jeg skulle igennem mange opskrifter før jeg fandt én, der bare smager som den skal, men den her er jo pare perfekt Simone - 2008-10-16 10:51:05 Har lige prøvet denne opskrift i går. Den var rigtig god, men hele familien syntes, at der gerne måtte komme lidt mere flødeskum i den. Anne-Mette - 2008-01-05 17:13:39 Aldrig har min familie og jeg været mere enig i hvad en god risalamande er. 10 Herfra!!! Stinne C. - 2007-12-24 08:45:07 Vidunderlig opskrift, 3x passer til 6 voksne og 3 børn´(med lidt i overskud). Kogte også en vaniliestang med i risengrøden. Opskriften bliver da lige præcis både sød- og vanilieagtig nok. bodil - 2007-12-18 11:12:08 Ja netop denne risalamande med æg er en gammel god opskrift. Jeg kender den fra mit hjem på Lolland og fra min farmor som er fra Møn. Jeg er 57 år så opskriften er en gl. opskrift, mon nogen ved hvilken egn denne opskrift kommer fra. Christian - 2007-12-14 14:37:32 Den Var Go' Theprinzess - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift er så djævelsk god at ris ala mende ikke længere kun er til jul herhjemme:) Mette - 2005-01-01 01:01:01 Har lige prøvet denne opskrift og jeg må sige at den var god. Der er dog lige en lille ting der kan gøre den perfekt og det er at man koger vanillie stang med grøden. Man skal ikke være bange for æggene, de gør den mere tung og fast. Så hvis man har tendens til en tynd risalamande så kunne dette være en rigtig god alternativ. Jeg giver den 8 og 10 hvis man koger vanilien med. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne