Dyreryg med svampe og blommesaute

Dyreryg med svampe og blommesaute, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Dyreryg med svampe og blommesaute, billede 4 Dyreryg med svampe og blommesaute, billede 1 Dyreryg med svampe og blommesaute, billede 2 Dyreryg med svampe og blommesaute, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.dyreryg
 olie
 salt
 peber
 
 Blommesaute:
6 stk.blommer
 timiankviste
2 spsk.honning
2 spsk.balsamico
 salt
 peber
 
 Svampe:
500 g.blandede svampe
 olie
 salt
 peber
 
 Sauce:
4 dl.mørk fond
2 kvisterosmarin
2 dl.rødvin
 olie
50 g.smør
25-50 g.mørk chokolade
 salt
 peber
 
Opskrift:
Dyreryg:
Rens dyreryggen for sener. Pensl med olie krydret med salt og peber. Sættes i en forvarmet ovn ved 220 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Dyreryggen tages ud. Lad den hvile.

Fileten skæret fra benet. Sættes i ovnen igen i ca. 10 minutter. Ved servering skæres kødet i tynde skiver.


Blommesaute:
Blommerne skæres i kvarte og ristes af i honning og timianblade. Kom balsamico på og lad det simre i ca. 5 minutter. Drys med salt og peber.


Svampe:
Rens svampene og steg dem gyldne i olie krydret med salt og peber.


Sauce:
Rist rosmarinen af i olie og kom rødvin og fond på. Lad det koge ned til der er ca. 4 dl. Sigt saucen og varm den op igen. Pisk smør og chokolade i.





karakterer:
Opskriften er vist 60115 gange,
og udskrevet 3520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-13 13:43:42
Ryggen på billedet vejede kun 1200 gram, og den skulle ikke steges yderligere efter de første 20 minutter, det er jo meningen at dens kal være rød.

  -   2007-12-29 19:47:00
Superlækker ret. God idé at lave dobbeltportion af blommesaute.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kødet er dejlig mørt, lækkert tilbehør,spændende og god sauceog så er det hurtig lavet

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker sammensætning