Tournedos med svampe-blommesauté og kartoffelkage

Tournedos med svampe-blommesauté og kartoffelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 tournedos af oksemørbrad
 smør
 salt
 peber
 
200 g.svampe (f.eks. østershatte - kantareller - markchampignon)
25 g.smør
3 blå blommer
2 spsk.rød portvin
0.75 dl.okse- el. kalvebouillon
 salt
 peber
 evt. persille
 
300 g.kartofler i tynde skiver
50 g.løsfrossen spinat el. friske spinatblade
 salt
 peber
1 dl.kaffefløde 9%
 
Opskrift:
Kartoffelkage:
Smør 2 ovnfaste portionsforme. Læg kartofler og spinat lagvis i skålene (3 lag kartoffel, 2 lag spinat), krydr med salt og peber, hæld fløde over og sæt dem i ovnen ved 175° C i ca. 1 time, til kartoflerne er møre.

Tournedos:
Brun kødet på begge sider i 1/2 min. ialt på en tør, meget varm pande. Tilsæt smør, skru ned til middelvarme og steg kødet i ca. 31/2 min. på hver side. Krydr med salt og peber, lad kødet hvile på tallerkenen, mens sautéen laves.

Svampeblommesauté:
Rist rengjorte svampe i smør i 2 min., tilsæt kvarte blommer, portvin og bouillon, lad det simre 2 min. Krydr med salt og peber, pynt evt. med persille.

Vend kartoffelkagen ud på tallerkenen med tournedos og læg sautéen ved siden.





karakterer:
Opskriften er vist 16914 gange,
og udskrevet 573 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu