Kathrine blommetærte

Kathrine blommetærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 æg
5 dl.fløde
0.5 vaniljestang
100 g.sukker
500 g.kathrineblommer
 mandler
 
Opskrift:
Æggeblommerne røres med sukker og kommes i en gryde med fløden. De får et opkog og køler af. De piskede hvider kommes i, når cremen er kold. I kathrineblommerne lægges en mandel, når stenen er taget ud. Blommerne lægges i bunden af en ovnfast form, og dejen hældes over. Ved serveringen vendes kagen ud på et glasfad og pyntes med flødeskum langs kanten. Bages ved 175° i 1-1½ time

Tips:

Uden for blommesæsonen kan kathrineblommerne erstattes af store, stenfri svesker, der udblødes i vand, får et let opkog, hvorefter mandlen puttes i. Kathrineblommer var tidligere en almindelig blå blommesort, der minder meget om sveskeblommer.





karakterer:
Opskriften er vist 15768 gange,
og udskrevet 194 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu