Blommetærte, fransk

Blommetærte, fransk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Blommetærte, fransk, billede 4 Blommetærte, fransk, billede 1 Blommetærte, fransk, billede 2 Blommetærte, fransk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
180 g.hvedemel
125 g.smør
2 spsk.sukker
2 spsk.vand
 
 Fyld:
1 dl.malede hasselnødder
7-800 g.blommer
 
 Glasering:
1 dl.flormelis
 
Opskrift:
Kom melet i en skål eller en køkkenmaskine. Tilsæt fedtstof i skiver samt sukker og rør eller kør til det bliver en grynet masse. Tilsæt vand og arbejd hurtigt dejen sammen. Lad den hvile koldt i 30 min.

Imens tages stenene ud af blommerne, og de skæres i små både.

Rul dejen ud og læg den i en pieform, ca 25 cm. i diameter. Tryk dejen godt fast op ad kanten. Stil formen i køleskabet et øjeblik.

Prik bunden med en gaffel og drys de malede hasselnødder over. Læg blommebåde i et pænt mønster oven på.

Bag pien i ca 30 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Hvis den bliver for mørk mod slutningen, dækkes med folie.

Tag pien ud af ovnen og drys flormelis over hele pien. Glasér tærten et øjeblik i ovnen under grillen.





karakterer:
Opskriften er vist 41835 gange,
og udskrevet 1140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-10 13:01:37
Uhm, lyder lækkert! Skal lave den i aften til min fødselsdag. Håber veninderne vil elske den! Skriver igen i morgen efter resultatet;)

  -   2008-05-10 23:13:32
Tak for oplevelsen, havde vi ik lige smagt før, men en rigtig nem og god dessert der smagte rigtig godt med creme fraiche *bbb*

  -   2007-12-10 09:22:31
det smager rigtig lækkert, og har prøvet med mere flormelis. det smager vildt nice og er blevet en fast dessert hjemme. 10 herfra

  -   2007-08-23 14:46:41
den er mega god gav den ti. Men der kan godt komme mere flormelis på toppen