Blommetærte, fransk
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom melet i en skål eller en køkkenmaskine. Tilsæt fedtstof i skiver samt sukker og rør eller kør til det bliver en grynet masse.
Tilsæt vand og arbejd hurtigt dejen sammen. Lad den hvile koldt i 30 min.
Imens tages stenene ud af blommerne, og de skæres i små både. Rul dejen ud og læg den i en pieform, ca 25 cm. i diameter. Tryk dejen godt fast op ad kanten. Stil formen i køleskabet et øjeblik. Prik bunden med en gaffel og drys de malede hasselnødder over. Læg blommebåde i et pænt mønster oven på. Bag pien i ca 30 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Hvis den bliver for mørk mod slutningen, dækkes med folie. Tag pien ud af ovnen og drys flormelis over hele pien. Glasér tærten et øjeblik i ovnen under grillen. |
|
Opskriften er vist 41835 gange,
og udskrevet 1140 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (15 stemmer) |
|
Kommentarer DenBageGlade - 2012-02-10 13:01:37 Uhm, lyder lækkert! Skal lave den i aften til min fødselsdag. Håber veninderne vil elske den! Skriver igen i morgen efter resultatet;) fra den sorte bog \m/ - 2008-05-10 23:13:32 Tak for oplevelsen, havde vi ik lige smagt før, men en rigtig nem og god dessert der smagte rigtig godt med creme fraiche *bbb* annabanana - 2007-12-10 09:22:31 det smager rigtig lækkert, og har prøvet med mere flormelis. det smager vildt nice og er blevet en fast dessert hjemme. 10 herfra os - 2007-08-23 14:46:41 den er mega god gav den ti. Men der kan godt komme mere flormelis på toppen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne