Blommegrød
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Blommerne vaskes, flækkes, udstenes og koges i vandet under låg ca. 5 min. Mosen sødes med sukkeret.
Ideal jævning og Vaniljesukker røres ud i 1 dl koldt vand og hældes i frugten på en gang og grøden koges 1 min. Den hældes op, drysse med sukker og afkøles. Fløde eller mælk serveres til. |
|
Opskriften er vist 213934 gange,
og udskrevet 4648 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.6 (234 stemmer) |
|
Kommentarer Linda i Canada - 2022-06-24 04:06:52 Virkelig dejlig. Jeg oversatte opskriften til engelsk og gav den til en amerikansk veninde. Hun var mægtig glad for den. anonym - 2013-09-11 07:44:15 Kan den fryses ned? Cecilie - 2012-08-17 15:34:22 Med lidt mindre sukker - og den er i skabet! Otto - 2011-08-12 08:22:21 Hej. Jeg har brugt Maizena jævner til min blommegrød, men den stivner ikke, det er faktisk kun en suppe. Hvorfor virke det ikke. Hilsen Otto Ellen - 2009-08-21 16:06:13 Er grøden egnet til at fryse ned? Per - 2009-08-11 22:08:41 Jeg mener at ideal jævning kan byttes ud med maixena majsstivelse eller kartoffelmel clara og sigrid - 2009-08-04 10:44:49 vi prøver at lave den med miabellaer, men vi syntes opskrivten er skrevet lidt utydligt Per - 2008-08-10 17:57:41 Ideal jævning kan skiftes ud med maizane majsstivelse eller kartoffelmel, bruger du kartoffelmel så må grøden ikke kogevidere da den så bliver "lang" Marianne - 2008-08-09 16:29:51 Hvad er "ideal jævning", bor i sydfrankrig, så jeg ved ikke hvad det hedder her. Har ellers et flot blommetræ og vil gerne lave lidt "dansk" af frugten. Har I evt. nogle forslag? Det er blå blommer fra Alsace Connie - 2007-08-24 16:17:49 Prøv med lidt citron og kanel til en afveksling. Lars FA - 2005-01-01 01:01:01 Der er for maget vand ved - brug kun lidt under det halve - ca 2 deciliter - det giver mere smag. Evt. kan stenene også koges med i ca. 30 minutter, hvorpå de tages op. Grøden blendes med stavblender, hvis man vil have grøden ensartet eller bruge den som udpangspunkt for en blommedessert. Bibelot - 2005-01-01 01:01:01 Lidt appelsinjuice tilsat kan undertiden pifte smagen op,hvis man skulle løbe træt i den rene blommesmag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne