Blommetærte 04

Blommetærte 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blommetærte 04, billede 4 Blommetærte 04, billede 1 Blommetærte 04, billede 2 Blommetærte 04, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Butterdej, rulle 1 pakke med butterdejsruller vejer 450 gram og indeholder 2 ruller
   
100 gram Ren rå marcipan
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
100 gram Smør. usaltet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

30 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
600 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Nøddesirup:
2 dl. Appelsinjuice. konserves 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
75 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
1 dl. Fromage frais 0.3 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rul butterdejen tynd ud, ca. 35 x 28 cm. Sæt den på bagepapir og sæt i fryseren.

Kør marcipanen sammen med flormelissen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør massen godt igennem. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Til sidst røres mel og de finthakkede mandler i. Massen må nu kun lige røres sammen. Smør massen tynd ud på de frosne butterdejsbunde.


Del blommerne midt over med en skarp kniv. Fjern stenen. Læg blommerne med den glatte side nedad på et skærebræt og skær dem nu i 3-4 mm tykke skiver. Læg skiverne pænt ind over hinanden oven på marcipanmassen.


Tag tærten og drys den godt med flormelis. Sæt små klumper smør på blommerne. Bag den i forvarmet oven ved 200 grader C varmluft i ca. 15 minutter alt efter ovnen. Den er bagt, når butterdejen er brun nedenunder.


Nøddesirup:
Kog juicen op sammen med rørsukker og vanillen. Kog den et kort øjeblik igennem, til alt sukker er opløst. Afskum lagen og sigt den bagefter. Afkøl den.

Knæk nødderne. Opbevar dem i en skål.

Del den let afkølede kage i 12 stykker og server den sammen med nødderne, der er vendt i siruppen, samt fromage frais.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Blommetærte

karakterer:
Opskriften er vist 60180 gange,
og udskrevet 732 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21410 (5097 kcal)
KJ pr. stk. 1784 (424 kcal)
Vægt ialt 2000 gram
Vægt pr. stk. 166 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1070 KJ (254 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 33.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu