Blommetærte 04
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rul butterdejen tynd ud, ca. 35 x 28 cm. Sæt den på bagepapir og sæt i fryseren.
Kør marcipanen sammen med flormelissen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør massen godt igennem. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Til sidst røres mel og de finthakkede mandler i. Massen må nu kun lige røres sammen. Smør massen tynd ud på de frosne butterdejsbunde. Del blommerne midt over med en skarp kniv. Fjern stenen. Læg blommerne med den glatte side nedad på et skærebræt og skær dem nu i 3-4 mm tykke skiver. Læg skiverne pænt ind over hinanden oven på marcipanmassen. Tag tærten og drys den godt med flormelis. Sæt små klumper smør på blommerne. Bag den i forvarmet oven ved 200 grader C varmluft i ca. 15 minutter alt efter ovnen. Den er bagt, når butterdejen er brun nedenunder. Nøddesirup: Kog juicen op sammen med rørsukker og vanillen. Kog den et kort øjeblik igennem, til alt sukker er opløst. Afskum lagen og sigt den bagefter. Afkøl den. Knæk nødderne. Opbevar dem i en skål. Del den let afkølede kage i 12 stykker og server den sammen med nødderne, der er vendt i siruppen, samt fromage frais. |
|
Opskriften er vist 60226 gange,
og udskrevet 732 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne