Katrine blommekage

Katrine blommekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
30 svesker
100 g.Smuttede mandler
6 æg
150 g.Sukker
1 tsk.Maizena
1 citron
4 dl.Piskefløde
1 dl.Mælk
1 vaniljestang
1 bitter mandel
1 knsp.salt
 
 smør til formen
 
Opskrift:
Blød sveskerne ud natten over i vand, med et par spsk. Sukker. Tag sveskerne op, tag stenene ud, og læg dem i en velsmurt springform.

Drys mandlerne over, eller læg en mandel i hver sveske.

Kog sukkervandet med den revne skal af citronen og den finthakkede vanillestang. Kog, til der er 1 dl. Tilbage.

Imens piskes æggeblommer med sukker til æggesnaps. Fløden piskes til skum, æggehviderne piskes helt stive.

Bland mælken med maizena, den fintrevne bittermandel, citronsaft og saltet og vend det i æggesnapsen.

Vend sveskelagen, flødeskummen og æggehviderne i, og hæld det over sveskerne.
Bages ved 175-200 grader – alt efter ovn – til kagen er nogenlunde stiv, og pænt lysebrun. Det tager 45 minutter. Det kan være nødvendigt med sølvpapir over den sidste tid. Kagen kan spises straks, men er bedst dagen efter. Drys med flormelis og server med letpisket flødeskum.






karakterer:
Opskriften er vist 11947 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu