Katrine blommekage
Hovedingrediens : Bær - Svesker Indsendt af : Chi Indsendt : Red : |
|
|
Blød sveskerne ud natten over i vand, med et par spsk. Sukker. Tag sveskerne op, tag stenene ud, og læg dem i en velsmurt springform.
Drys mandlerne over, eller læg en mandel i hver sveske. Kog sukkervandet med den revne skal af citronen og den finthakkede vanillestang. Kog, til der er 1 dl. Tilbage. Imens piskes æggeblommer med sukker til æggesnaps. Fløden piskes til skum, æggehviderne piskes helt stive. Bland mælken med maizena, den fintrevne bittermandel, citronsaft og saltet og vend det i æggesnapsen. Vend sveskelagen, flødeskummen og æggehviderne i, og hæld det over sveskerne. Bages ved 175-200 grader – alt efter ovn – til kagen er nogenlunde stiv, og pænt lysebrun. Det tager 45 minutter. Det kan være nødvendigt med sølvpapir over den sidste tid. Kagen kan spises straks, men er bedst dagen efter. Drys med flormelis og server med letpisket flødeskum. |
|
Opskriften er vist 11947 gange,
og udskrevet 154 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne