Bagte blommer med havtorn, kørvel, med marskepone

Bagte blommer med havtorn, kørvel, med marskepone , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers

Kold DessertRet : Kold Dessert -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Poul Melchior

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Is:
100 g.rørsukker
4 dl.kaffefløde
5 æggeblommer
1 tsk.Vaniljepulver
3 Husblas, blade
250 g.marskepone
0.5 bdt.kørvel
 
 Bagte blommer:
1 blomme pr. person
100 g.rørsukker
1 tsk.citron saft
 
 Havtornsirup
250 g.havtorn
150 g.sukker
1 tsk.Vaniljepulver
3 dl.appelsinjuice
 
Opskrift:
Is:
Smelt rørsukker i en gryde, rør i den til det er lysebrunt, tilsæt fløden og varm det op, tag gryden af varmen og pisk til al karamellen er opløst.
Varm fløden op til kogepunktet, hæld den direkte under pisning af æggeblommer og vaniliepulver, afkøl massen.
Læg husblas i blød i kold vand.
Pisk marskeponen i massen, vend hakket kørvel og smeltet husblads i, frys isen i portionsforme.

Bagte blommer:
Del blommerne og tag stenene ud, læg dem op i et ildfast fad, med den åbne side op. Drys med sukker og citronsaft.
Blommerne bages i en forvarmet ovn ved 170 grader i 10 til 12 minutter eller til blommerne er bløde. Lad dem afkøle.

Havtornsirup:
Kog havtorn, sukker, vaniliepulver, tilsæt appelsin juice, rør lidt i massen til det bliver let sirupagtigt.
Blend og sigt det over blommerne, lad det trække på køl indtil brug.






karakterer:
Opskriften er vist 1480 gange,
og udskrevet 52 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu