Brasiseret oksebov med blommesauce
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Okseboven brunes i olie og smør på begge sider i en gryde. Drysses med salt, peber og estragon.
Vin og vand hældes i. Kødet simrer under låg i ca. 2 timer, indtil det er mørt. Efter 1 time kommes de halverede udstenede blommer i saucen og koges med. Kødet tages op og hviler. Fløde og majsstivelse blandes i en skål og røres i saucen, der koger i 2-3 minutter og smages til med ribsgele, salt og peber. Kødet skæres i skiver og serveres med sauce og kogte kartofler eller kartoffelmos. |
|
Opskriften er vist 30363 gange,
og udskrevet 688 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-10-21 07:52:26 Saucen smager ikke så meget af blommer, der kan sagtens bruges flere blommer. Der bør spædes til undervejs med væde (vand og vin) der skal være en 4-5 dl. tilbage til sauce. og gryden må aldrig koge tør. Ribsgele bør skiftes ud med blommegele, hvis det kan skaffes. Anita - 2005-01-01 01:01:01 God ret. Vi valgte til diabeteskost, at erstatte blommer med æbler, hvidvin med vand, fløde med mælk, stege i Kærgården, udelade ribsgelen og servere rodfrugtmos til. Alex - 2005-01-01 01:01:01 Meget lækker ret, nem og lave, og saucen bliver rigtig god. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne