Blommepie

Blommepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.blommer
 sukker
6-8 Nelliker, hele
 reven citronskal
400 g.hvedemel
250 g.smør
3 æggeblommer
1 æggehvide
2 dl.koldt vand
 lidtsalt
 
Opskrift:
Blommerne skoldes og befries for skindet, herefter rulles de i sukker og fyldes i et ovnfast fad. Der må gerne være top på. Kom nelliker og reven citronskal over. Lav en dej af mel, smør, æggeblommer og vand. Dejen må gerne hvile ca. 1 time før den rulles ud. Rul dejen ud og læg den over fadet med blommerne. Fastgør dejen til fadets kant ved hjælp af æggehviden. Lav yderligere en bræmme af dej til yderligere fastgørelse af kanterne. Hvis der er dej til overs laves små figurer, som anbringes som pynt ovenpå fadet.

Bages midt i ovnen ved 200 grader til dejen er lysebrun og sprød. 30- 40 min. Når pien er bagt drysses den med flormelis. Serveres med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 17059 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-08-31 17:57:37
den er ulækker og smager grimt..hvordan kan di finde på at sætte den ind ?