Vildand med blommesauce og ferskener

Vildand med blommesauce og ferskener, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 vildænder à ca. 750 g renset vægt
 salt
 peber
20 g.smør
 
 Sauce:
8 friske blommer
2 chalotteløg
50 g.smør
7.5 dl.vildtfond eller kalvefond
 
 Garniture:
4 friske ferskener
8 Nelliker, hele
25 g.smør
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 225 grader, tør ænderne godt og gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber.

Pensl dem med smeltet smør og anbring dem i et ovnfast fad.

Sæt ænderne i ovnen i ca. 45-50 min, tag dem ud og skær lårene fra og kom disse tilbage i ovnen i yderligere 10-15 min. Udpiblende saft skal være klar.

Hold ænderne varme under alufolie.

Udsten blommerne, smelt 40 g smør i en gryde og lad blommerne snurre heri et par minutter. Tilsæt godt halvdelen af fonden og lad den koge 5 min. med blommerne. Passér dem gennem en sigte.

Pil løgene og hak dem fint. Lad dem snurre i resten af smørret i en gryde og tilsæt derefter resten af vildtfonden og blommefonden. Lad saucen koge lidt ind og smag til med salt og peber.

Skyl fersknerne og rids dem i skindet et par steder med en kniv. Knus de hele nelliker og drys dem over fersknerne. Stil fersknerne i et ovnfast fad, pensl dem let med smeltet smør, sæt fadet midt i ovnen og lad fersknerne mørne ca. 10. minutter.

Server råstegte kartofler til.

Tips:

Hvis der ikke kan fås friske ferskner, så anvend ikke for søde pærer.





karakterer:
Opskriften er vist 10897 gange,
og udskrevet 313 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu