Blommetærte 02
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørdej:
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Er dejen meget blød kan den hvile i køleskabet ½-1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform ca. 24 cm. i diameter. Rul resten af dejen ud og skær den i 1 cm. brede strimler. Udsten blommerne og skær dem i både. Vend dem med sukker og kanel og læg dem i en rå tærtebund. Læg dejstrimlerne over tærten på kryds og tværs og tryk dem fast i kanten. Bag tærten ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter. Server lun eller kold med creme fraiche. |
|
Opskriften er vist 143369 gange,
og udskrevet 3344 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (22 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-08-20 15:00:13 Kan tærten fryses ubagt, og så puttes i ovnen, når den skal bruges? Lone H. - 2012-09-24 16:43:27 Dejen smuldrede da den skulle skæres, men den smagte super lækkert. Havde ikke helt nok af svigermors lækre viktoriablommer, så supplerede med tyndtskårne pæreskiver. Skar blommer og pærer ud dagen før og dryssede sukker og kanel over, så det kunne trække ind i frugterne natten over. Smagte super lækkert! Brugte dog muligvis en lidt for stor form, men smagen som sagt i top! anonym - 2010-09-29 23:37:08 mums nem at lave og smager suuuper godt. gav bcrme fraiche og flødeskum til,dejligt. vanilie is ville også passe godt til :O) Katja - 2009-11-23 17:18:23 Super, det var lige dét jeg havde lyst til! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne