Blommemarmelade
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De skyllede blommer flækkes og udstenes.
Koges under låg 10 minutter med vandet. Det meste af sukkeret røres i og koges med 10 minutter. Melatin og resten af sukkeret blandes og drysses fint over frugten under omrøring og koges yderligere 2 minutter. Marmeladen hældes i rene glas og glassene lukkes. |
|
Opskriften er vist 367867 gange,
og udskrevet 10245 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (109 stemmer) |
|
Kommentarer Ulla Nyby - 2021-09-11 10:17:39 Både blommer og æbler kører jeg igennem min foodprocessor med skræl på, jeg fjerner bare sten og kernehus. Blomme marmeladen smager jeg til med kanel, det smager godt. Sune - 2021-08-13 11:34:22 Jeg gav den lidt vanilje, et drys kanel og et par stjerneanis. Halverede sukkermængden da det var nogle søde blommer jeg havde. Ulla Jul - 2021-01-03 12:06:08 Tag lidt marmelade op på en tallerken, inden du hælder den på glas. Så kan man hurtigt vurdere, om den er for tynd. Lotte - 2020-09-08 17:58:52 Der kan undværes mindst 150g sukker Helge - 2020-09-07 17:18:00 Fulgte opskriften til punkt og prikke og endte med en ren gang suppe - der i øvrigt var alt for sødt Helge - 2020-09-06 21:17:44 Råd:Der er alt for meget sukker til min smag. Brug 20 pct mindre Dorthe - 2020-09-01 19:08:26 Det var umuligt at få marmeladen jævnet, puttede melatin i 3 gange, men den er stadig tynd. Men den smager godt Martin - 2020-08-31 21:38:08 Vask glassene i opvaskemaskinen og rens dem efterfølgende ved at hælde en dl atamon i glassene med låg og ryst godt. Atamonen kan genbruges fra glas til glas. Signe - 2019-09-16 19:44:18 Er det nok bare at ha marneladeglassene i opvaskemaskinen? Eller skal de koges? Jeg har nemlig glemt at koge dem. vivi - 2019-09-05 19:16:36 må man koge marmelade op igen hvis den er for tynd og komme mere melatin i Britt - 2019-08-23 14:05:59 Har tilsat en sjat spansk rom og hakkede mandler- samt lidt hakket chili i 1/3 af portionen. Not bad! Dicte - 2018-08-05 20:39:54 Hvor mange glas får du til? Ane R - 2017-12-11 08:34:36 Den bedste blommemarmelade vi har fået, nem at lave. Agnethe - 2017-08-27 17:27:55 jeg har lavet blommemarmeladen med gule blommer det smagte fantastisk (; Laila - 2016-08-09 14:58:04 Er det syltesukker eller alm sukker i bruger ? Kai - 2016-05-20 20:37:07 Jeg er 72 og har lavet marmelade første gang i mit liv. Det var pære let! Og sikken en marmelade, alle er vilde med den. Anja - 2015-09-25 11:47:48 Man kan bruge blå melatin så skal der ikke så meget sukker i, eller grøn melatin der skal der ikke noget sukker i. Marie - 2014-08-25 13:04:51 Hvor længe kan blommemarmeladen holde sig Per - 2009-10-02 14:30:33 Hvis marmeladen er blevet for tynd så kan den koges op igen og tilsættes ekstra melatin. Der kan tages en lille prøve fra som sættes i køleskabet til den er kold, og så kan du checke fastheden af marmeladen om den skal have mere melatin. bonni - 2009-09-27 12:48:32 hvad gør jeg ved blommemamelade der er blevet for tynd kirsten u - 2009-09-22 10:39:43 Melatin kommes i både for at gøre konsistensen mindre flydende, men så sandelig også for at konservere. I øvrigt har ved en fejl ( troede at det var kanel ) kommet stødt sort peber i min blommemarmelade det gir en forrygende smag - bruger altid lidt rød/hvidvinseddike i stedet for vand ( ca ½ dcl.) Per - 2009-09-10 14:50:59 Melatin kommes i for at gøre marmeladen tykkere, så hvis du undlader melatin risikerer du at ende med en gang tyndt sjask pipzen - 2009-09-07 12:14:27 hvorfor kommer man melatin i? og kan det undlades? Henrik - 2009-08-15 16:21:09 Jeg læste for sent tippet med kanel og med vanillestangen - det lyder dejligt. Jeg har lavet den på nogle støvede, blå blommer (Rene Clauder?) og har brugt godt et kilo sukker til 2,6 kg blommer med 4 tsk Rød Melatin. Nu står det og ser smukt rødt ud i ti varme syltetøjsglas af forskellig størrelse, heraf fire af de store Parfaitglas. Venter spændt... :-) Maria - 2009-08-11 14:57:17 Det er en rigtig god ide at tilsætte kornene fra en stang vanilje - og lade stangen koge med - det giver lige lidt ekstra til smagen ;o) Categorina - 2009-07-28 21:30:59 Jeg plejer at smage mig frem med sukkeret. Lav en lille smagsprøve, som lige køler af i køleskab og smag den kold - så kan man vurdere om der skal mere sukker i. Jeg plejer at koge en kanelstang eller to med. Det smager fantastisk;o) Magle - 2009-07-14 12:50:33 Hvis marmeladen er blevet for stiv kan du koge det om med mere vand igen. Det kan dog være svært at vurdere hvor meget vand der skal i. Hjemmelavet marmelade behøver ikke stå på køl, mit står altid bare i et køkkenskab, men det skal stå mørkt og også gerne lidt køligt. Lene - 2008-09-03 16:20:29 Skal hjemme lavet marmelade opbevares i køleskabet, eller kan det stå i et køkkenskab? Camilla - 2007-09-25 12:04:54 vedrørende sveskeblommer. Opskriften på melatinposen smager glimrende. MAn skal dog spare på sukkeret. a.neigaard - 2007-09-16 00:15:03 hvad gør jeg ved blommemarmelade, der er blevet for stiv? Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte de store mørke lilla ? blommer som du kan se på billedet, men jeg tror at alle slags blommer kan bruges. Jeg fik 2 l. marmelade ud af denne portion ** - 2005-01-01 01:01:01 hvilken slags blommer? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne