Blommetærte 05

Blommetærte 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blommetærte 05, billede 4 Blommetærte 05, billede 1 Blommetærte 05, billede 2 Blommetærte 05, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
600 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dej:
Smeltet smør og de øvrige ingredienser blandes og trykkes ud i en tærteform ca 24 cm. i diameter.

Fyld:
Halvdelen af sukker og mel drysses over tærtedejen, blommerne halveres eller deles måske i 4 dele, lægges på dejen med den runde side opad. Resten af sukker og mel drysses over og til sidst hældes piskefløden - upisket over.

Bager lidt under under midten af ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 25 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Blommetærte

karakterer:
Opskriften er vist 82187 gange,
og udskrevet 1605 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11145 (2653 kcal)
KJ pr. Pers. 1393 (331 kcal)
Vægt ialt 1160 gram
Vægt pr. Pers. 145 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 960 KJ (228 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 24.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-11 11:01:00
Det er ikke den metode som bliver brugt mest, men om det er unormalt ved jeg ikke. Jeg vil dog mene at den sidste halvdel af sukker og mel som skal drysses over bør røres op med piskefløden, simpelthen for at blive fordel bedre, og så mener jeg tærten skal have yderligere 10 minutter, men den må ikke blive sort. Og så bør den nok serveres kold.

  -   2009-08-28 20:33:38
Lyder meget spændene. Nu har jeg ikke lavet mange tærter, men er det normalt at man hælder fløde i tærten?