|
Oldemors Vesterhavs fiskefrikadeller
Fisk og løg hakkes i en kødhakker. De øvrige ingredienser tilsættes, hvedemel kan variere lidt efter hvor "vandet" fisken er.
Sæt fiskefarsen i køleskabet ca. 30 minutter.
Steg fiskefrikadellerne i smeltet smør på en pande. Steg ved...
se mere her
|
|
|
Kartoffelfrikadeller
Skræl kartoflerne og riv dem groft og pres/knug dem fri for væde.
Løget pilles og hakkes fint.
Bland det revne med æggeblommer, cremefraiche, mel, salt og peber.
Presses godt sammen til store frikadeller og steg på pande i halvt smør og...
se mere her
|
|
|
Hjortefrikadeller
Bland 500 gram hakket hjortekød med 250 gram hakket flæskekød.
Tilsæt 1 lille fint revet løg, salt, peber og et par knuste enebær, 50 gram mel, æg, 1 dl. mælk, rør og form så frikadellerne.
Lad farsen hvile ca. 30 min.
Steg dem...
se mere her
|
|
|
Grøntsagsfrikadeller
Kartofler og gulerødder i skiver, selleri i mindre stykker og ærter koges møre i vand. Vandet hældes fra, og grøntsagerne dampes tørre.
Grøntsagerne moses og røres med æg, rasp, revet løg, hvedemel, havregryn, salt og peber....
se mere her
|
|
|
Kofta - Köfte - Tyrkiske frikadeller
Korianderfrø og frøene fra kardemommekapslerne stødes, eller der kan bruges 1 tsk. stødt af hver.
Hæld yoghurten i en skål og bland hakket chilipeber uden kerner, revet ingefær, garam masala, koriander, kardemomme, salt og peber i (efter...
se mere her
|
|
|
Gulerodsfrikadeller
Du skræller gulerødderne og river halvdelen af dem på den grove side af rivejernet, mens den anden halvdel rives på den fine side.
De revne gulerødder blandes med rasp, æg og krydderier, og det hele røres godt sammen.
Lad farsen hvile...
se mere her
|
|
|
Blomkålsfrikadeller
Blomkålen skylles og renses, og deles i stok og buketter. Alt skæres i tern som til biksemad - hver ting for sig. 1/3 af buketterne tages fra.
Kog resten af buketterne og læg dem sammen med de rå buketter til afdrypning. De skal være helt...
se mere her
|
|
|
Squashfrikadeller
Squashen rives, saltes og trækker mindst ½ time, hvorefter de aftrykkes for væde.
Røres med æg, mel, hakkede krydderurter, salt og evt. lidt hytteost.
Steges gyldne i lidt olivenolie.
se mere her
|
|
|
Dyrefrikadeller
Kød, spæk, ansjoser og løg hakkes og blandes sammen.
De øvrige ingredienser røres i og smages til med salt og peber. Lad blandingen hvile i køleskab 1 - 2 timer.
Farsen formes til store frikadeller og steges i smør og olie 5-6...
se mere her
|
|
|
Døde frikadeller
Kødet hakkes i en kødhakker( da der ikke er ret mange der har sådan en, skæres det i mindre stykker, og køres gennem æ Foodprocessor eller blender hvis den er skarp nok.) sammen med flæsket og løget, franskbrødet udblødes i vand, trykkes...
se mere her
|
|