Pitia (Kikærtefrikadeller)
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Kikærterne lægges i blød natten over i rigeligt vand. Lad ærterne dryppe godt af og kværn dem i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, tomater og grøn peber. Massen røres til fars med mel, vand og krydderier - konsistensen skal være omtrent som til almindelig dansk frikadellefars. Farsen formes til frikadeller og steges på panden i rigelige mængder olivenolie.
|
|
Opskriften er vist 33628 gange,
og udskrevet 1085 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Jan - 2013-05-14 12:26:28 Jeg spørger også : "skal kikærterne ikke koges før de blendes?" Nanny - 2012-01-23 10:48:12 Kikærterne skal IKKE koges til denne opskrift, da kikærtefrikadellerne bliver stegt, ligesom når man laver falafel, der heller ikke skal koges først - Det er kun hvis kikærterne ikke bliver yderligere tilberedt, at de skal koges - såsom når man laver hummus. anonym - 2011-03-03 20:11:39 jo kikærter skal altid koges før brug.. der står på emballagen hvordan.. man kan dog købe kikærter på dåse som er kogt og klar til brug. måske er det sådan nogen der er tænkt på her? Bodil, Kbhvn - 2010-08-06 15:18:43 I henhold til ovenstående råd halverede jeg meltilsætningen. Fint resultat. Kathrine - 2009-09-30 15:23:10 man kan også bruge kikærtemel, kan købes hos de asiatiske grønthandlere Line - 2009-05-13 20:40:15 Alt alt for meget mel!!! Susanne H M - 2009-02-16 17:09:28 En fin opskrift. Jeg foretog to små ændringer uden at vide, om de forbedrede noget. Erstattede ca halvdelen af melet med grovbrøds-rasp og tilføjede en æggehvide, for at "holde lidt styr på tingene". PS.Flere kikærte opskrifter (bla a denne her)kommer ikke frem hvis man indtaster kikærter som kode ord, men dog hvis man blot skriver kikært kal - 2008-02-17 16:02:57 skal kikærterne ikke koges før de blendes? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne