Arabiske frikadeller

Arabiske frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 25 stk.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt :     
Arabiske frikadeller, billede 4 Arabiske frikadeller, billede 1 Arabiske frikadeller, billede 2 Arabiske frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Lammekød, hakket
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 nip Mynte, tørret
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Spidskommen, stødt
2 tsk. Allehånde, stødt
6 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 spsk. Koriander, frisk
1 nip Chili, stødt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Løget rives på et råkostjern Krydderurterne hakkes fint De blandes godt med de øvrige ingredienser til en fars, som hviler min. ½ time i køleskaber Farsen trilles til små frikadeller, der steges i olien ved mellemstærk varme i 12-15 min

Tips:

Hvis man skal lave frikadeller i store portioner, kan man bruge dem på panden og stege dem færdig i ovne ved 200 grader C. alm. ovn i 10-15 min.





karakterer:
Opskriften er vist 125139 gange,
og udskrevet 2911 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (170 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6818 (1623 kcal)
KJ pr. stk. 272 (64 kcal)
Vægt ialt 954 gram
Vægt pr. stk. 38 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 714 KJ (170 kcal)
Protein 14.7 gram
Fedt 12.5 gram
Kulhydrat 1.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-27 18:45:48
det ser godt nok lækkert ud:)

  -   2009-09-20 17:11:34
De er rigtig lækre hvis man bruger hakket lammekød, men en ikke alt for lav fedtprocent! Er godt tip er at putte helt finthakket rød peber i (ikke den stærke slags)! _SUPER OPSKRIFT_

  -   2009-05-27 19:46:22
nej det er ikke felafel, der er stor forskel, man laver aldrig felafel uden kikærter ....

  -   2009-05-21 11:54:29
det hedder falafel

  -   2009-04-18 13:12:28
På billedet har vi serveret frikadellerne med cous cous og tomatsalat samt olivenolie.

  -   2007-09-30 16:29:18
superb

  -   2005-01-01 01:01:01
perfekt

  -   2005-01-01 01:01:01
good