Bjørns gedefiskefrikadeller
Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fisken fileteres, der sider en række med ben midt på fra hovedog et stykke ned, disse kan pilles ud med en pinset eller fladtang.
Fisken hakkes sammen med løget i kødhakker, eller køres i foodprossor, i foodprossoren kan der tilsættes et par af æggene for at få det til at køre bedre rundt. Farsen røres nu sejt med salt. Tilsæt æg, mælk og mel til passende konsistens, smag til med salt og peber. Smør smeltes på en pande, og farsen formes til frikadeller, dyp skeen i smørret, så slipper farsen lettere. Steg et par minutter før du vender frikadellerne, og giv et par minutter på den anden side også, vend igen og steg 4-5 minutter yderligere på hver side. Fiskefrikadellerne serveres med hvide kartofler og sauce, kan være en kaperssauce, citronsauce, remuladesauce eller anden sauce efter ønske, samt evt. salat. Tips: Geden kan have en lidt speciel smag, og derfor har vi blandet den op med anden fisk, men det er jo op til en selv hvor meget anden fisk man blander i. Den anden fisk behøver ikke være mørksej, du kan bruge det du nu har. |
|
Opskriften er vist 29688 gange,
og udskrevet 305 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (13 stemmer) |
|
Kommentarer niels - 2008-05-19 20:51:45 din opskrift er meget god onkel junior - 2007-11-05 17:48:43 ja og jeg har set en gedde tage en hel ko i en mundfuld...puha en farlig fisk.. anonym - 2007-10-24 14:34:43 det hedder en gedde, hvis der altså ikke er tale om ged (mææh) :) Bente - 2007-09-12 14:01:22 Fiskefrikadellefarsen bliver endnu bedre ved at tilsætte farsen en stift pisket æggehvide til sidst, så den bliver luffigere og ikke "gummiagtig" 7-05-07 - 2007-05-07 10:03:23 når man tænker på hvad en gede lever af,,(rotter, ællinger, osv) er det vel klart at den har en speciel smag :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne