Bjørns gedefiskefrikadeller

Bjørns gedefiskefrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Gedde - Gede

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Bjørns gedefiskefrikadeller, billede 4 Bjørns gedefiskefrikadeller, billede 1 Bjørns gedefiskefrikadeller, billede 2 Bjørns gedefiskefrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.gedefilet
900 g.mørksejfilet
2 løg
6 æg
2-3 dl.mælk
 salt
 peber
8 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Fisken fileteres, der sider en række med ben midt på fra hovedog et stykke ned, disse kan pilles ud med en pinset eller fladtang.

Fisken hakkes sammen med løget i kødhakker, eller køres i foodprossor, i foodprossoren kan der tilsættes et par af æggene for at få det til at køre bedre rundt.

Farsen røres nu sejt med salt.

Tilsæt æg, mælk og mel til passende konsistens, smag til med salt og peber.

Smør smeltes på en pande, og farsen formes til frikadeller, dyp skeen i smørret, så slipper farsen lettere.

Steg et par minutter før du vender frikadellerne, og giv et par minutter på den anden side også, vend igen og steg 4-5 minutter yderligere på hver side.

Fiskefrikadellerne serveres med hvide kartofler og sauce, kan være en kaperssauce, citronsauce, remuladesauce eller anden sauce efter ønske, samt evt. salat.

Tips:

Geden kan have en lidt speciel smag, og derfor har vi blandet den op med anden fisk, men det er jo op til en selv hvor meget anden fisk man blander i.

Den anden fisk behøver ikke være mørksej, du kan bruge det du nu har.





karakterer:
Opskriften er vist 29576 gange,
og udskrevet 303 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-19 20:51:45
din opskrift er meget god

  -   2007-11-05 17:48:43
ja og jeg har set en gedde tage en hel ko i en mundfuld...puha en farlig fisk..

  -   2007-10-24 14:34:43
det hedder en gedde, hvis der altså ikke er tale om ged (mææh) :)

  -   2007-09-12 14:01:22
Fiskefrikadellefarsen bliver endnu bedre ved at tilsætte farsen en stift pisket æggehvide til sidst, så den bliver luffigere og ikke "gummiagtig"

  -   2007-05-07 10:03:23
når man tænker på hvad en gede lever af,,(rotter, ællinger, osv) er det vel klart at den har en speciel smag :)