Køfte (tyrkiske frikadeller)
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør de to slags kød sammen. Rør æg, hakket persille, presset hvidløg, hakket løg, mel, pinjekerner, salt, peber og spidskommen i kødet til en let og luftig fars. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
Form farsen til frikadeller og tril dem i sesamfrø. Smelt fedtstoffet ved god varme. Brun frikadellerne i ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne i ca. 4 min. på hver side. Lammekødet kan erstattes med oksekød og omvendt. Urtekartoffelsalat eller en bulgursalat er god til. |
|
Opskriften er vist 134772 gange,
og udskrevet 2706 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (141 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-05-27 12:18:52 köfte er tyrkisk (frikadelle) og desværre ikke iransk ellers ser god ud men prøv uden sesam:D Gurli - 2011-06-21 17:48:02 Jeg brugte chilli i stedet for kommen. De blev rigtig gode en smule stærke men det kan jeg godt lide. amila - 2011-06-06 14:23:49 den bedste köfte Kate Andersen - 2010-08-22 18:27:32 Vi fik den i byen og jeg MÅTTE bare have opskriften, er rigtig gode og lækre... anonym - 2009-11-17 16:52:07 ikke dårlige, men heller ikke noget særligt... Keivon - 2009-10-29 18:10:16 Lækkert. Men ikke ligeså god som Iransk køfte ;) Turkish - 2008-08-19 08:40:07 Den smager rigtig rigtig god... Ninett - 2005-01-01 01:01:01 Der findes ikke bedre frikadeller :D Mille - 2005-01-01 01:01:01 Jeg lavede den til hjemkundskab i skolen, og den smager fantastisk! lone nielsen - 2005-01-01 01:01:01 super dejlig ret, nem at lave og rækker langt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne