Populære opskrifter på suppe

Suppe:
Kartoffel porre suppe
Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Koges møre i bouillonen. Skær porrerne i ringe, svits porreringene i smørret. Kom disse i kartoffelsuppen og smag til med salt og peber og tilsæt fløden...
Se mere her
Kartoffelsuppe med bacon
Kartoflerne skrælles og skære i mindre stykker, porrerne renses og snittes fint. Damp kartoffelstykker og porrer i smør i ca. 6 – 8 minutter. Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad kartoflerne koge i ca. 25 minutter. Suppen blendes...
Se mere her
Aspargessuppe
Hæld aspargessnitterne til afdrypning, aspargesvæden gemmes til suppen. Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter hønsebouillon. Lad suppen koge igennem 5 min...
Se mere her
Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern. Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønsefonden- Lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat...
Se mere her
Hvidkålssuppe (gammeldags)
Kødet kan være fersk eller letsaltet. Kød eller rygben dækkes med kogende vand, tilsættes det tredje krydderi og evt. 1 løg, hvori stikkes hele krydderier, samt 1 spsk. salt, hvis kødet er fersk. Suppen skummes...
Se mere her
Den nemme porresuppe
Porrerne snittes i tynde ringe og svitses gyldne i smørret. Kogende bouillon kommes ved og det koger i ca 8 min. Pikanosten tilsættes og smelter i suppen. Fløden tilsættes, suppen koger op....
Se mere her
Grønkålssuppe
Kom kødet i en gryde med vand, der dækker og bring det langsomt i kog. Skum suppen godt, når den koger, så alle urenheder kommer væk. Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Tilsæt grønsagerne, salt og hele peberkorn til suppen og kog dem i ca 20 minutter....
Se mere her
Gullashsuppe - i særklasse
Kødet skæres i mindre tern og svitses tilsæt grofthakkede løg og svits dem med i 3 minutter. Tilsæt peberfrugt i tern, gulerødder i skiver (kan undlades) og de øvrige ingredienser (undtaget kartofler og creme fraiche) Bring suppen i kog...
Se mere her
Oksekødssuppe
Kartoflerne skrælles og skæres i grove tern. Kartofler og bouillon bringes i kog og koger til kartoflerne er næsten møre. Tilsæt suppeurter kød- og melboller og lad dem koge et par minutter, ikke buldrekoge. Smag til med salt og peber...
Se mere her
Hønsekødssuppe
Hønen gøres i stand og skylles omhyggeligt. (Frosne høns behøver ikke at skylles). Hønen sættes over ilden med så meget vand, at den er dækket, og skummes omhyggeligt, når den koger. Saltet tilsættes, og når suppen er færdigskummet...
Se mere her



fisk og skaldyrssuppe:
Karrysuppe med rejer og fersken
Svits finthakket løg, hvidløg, karry i smør i en stor gryde til løgene er glasklare (må ikke brune) Tilsæt bouillon, fløde og tomater. Koges 5-10 min. Smag til med salt og peber. Skær fersknerne i små tern og tilsættes suppen sammen med rejerne...
Se mere her
Hummersuppe
Skallerne ristes godt af, grønsager, tomatpure, peberkorn, laurbærblade, paprika, cayennepeber tilsættes og del hele vendes godt rundt. Hvidvin og fiskebouillon tilsættes og det hele simrer 1-1½ time. Skallerne sigtes fra og suppen...
Se mere her
Nem og fantastisk god fiskesuppe
Løg svitses i margarine eller olie. Hakkede tomater, vin, bouillontern, vand og timian tilsættes og det hele koges op. Fisk tilsættes og småkoges i 10 min. Nu må et ikke koge mere!!! Tilsæt rejer eller hummerhaler, fløde og dild...
Se mere her



Suppe tilbehør:
Kødboller til suppe
Løget rives fint. Kødet skal være meget finthakket, 3 – 4 gange, for at kødbollerne kan blive glatte. Rør farsen sammen. Alternertivt køres ingredienserne i en foodprocessor, tilsæt suppe lidt efter lidt til en passende konsistens...
Se mere her
Melboller til suppe
Kom fedtstof og vand i en gryde og bring det i kog. Kom melet i på en gang og rør opbagningen sammen, til den er blank og slipper gryde og ske. Tag gryden fra varmen og afkøl dejen lidt. Pisk æggene sammen og rør dem i lidt efter lidt...
Se mere her
Croutoner i ovn
Skær skorpen af toastbrødet. Smør lidt smør på brødet og drys lidt salt over. Skær brødet i 1½ cm tern. Rist brødterningerne på midterste rille ved 175 grader C. varmluft 10-15 minutter til de er let gyldne...
Se mere her
Brødcroutoner på pande
Skær skorpen af toastbrødet og skær dem i 1½ cm tern. Varm en pande op og rist brødet gyldent, mens man efterhånden tilsætter 1-2 spsk. olivenolie. Tilsæt til sidst 1 fed presset hvidløg. Lad croutonerne køle af på et par lag...
Se mere her



Mælkesuppe:
Sagosuppe, gul
Vand, kanel og citronskal bringes i kog, hvorefter kanelen optages, og grynene tilsættes under omrøring. Rosiner eller udblødte afstenede svesker bør koges for sig, da de giver suppen en mørk farve...
Se mere her
Kærnemælkssuppe
Rør maizena ud i en tykbundet gryde med lidt af kærnemælken. Tilsæt resten af kærnemælken og citronskræl i tynde strimler. Bring suppen i kog ved svag varme og konstant piskning. Kog suppen 2 min...
Se mere her



Frugtsuppe:
Hyldebærsuppe
Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort, æblerne skæres i både. Bær, æblebåde, vand og krydderier koges sagte under låg 20 minutter. Saften sies fra, koges op og sødes efter smag, koger 3-5 minutter, skummes evt...
Se mere her
Se flere opskrifter på suppe