Grønkålssuppe

Grønkålssuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Grønkålssuppe, billede 4 Grønkålssuppe, billede 1 Grønkålssuppe, billede 2 Grønkålssuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Grønkål. frisk renset vægt
   
1500 gram Svinebryst. kogestykke med svær. rå
25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
800 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
800 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
400 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
12 Peberkorn, sorte
   
Opskrift:
Kom kødet i en gryde med vand, der dækker og bring det langsomt i kog. Skum suppen godt, når den koger, så alle urenheder kommer væk.

Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Tilsæt grønsagerne, salt og hele peberkorn til suppen og kog dem i ca 20 minutter. Skyl porrerne og skær dem i ringe. Tilsæt dem og lad dem koge med i ca. 10 minutter.

Tag grønsagerne op og skær dem i mindre stykker. Kødet koger videre i ca 2½ time


Grønkålen skylles grundigt i vand og drypper af. Hak den fint (på kødhakker).

Tag kødet op og tilsæt kålen og lad den koge 5-10 minutter inden grønsagerne tilsættes.

Server suppen rygende varm med kødet skåret i skiver, sennep og groft rugbrød.

Tips:

Kålen kan blancheres inden den hakkes.





karakterer:
Opskriften er vist 294875 gange,
og udskrevet 6659 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23392 (5569 kcal)
KJ pr. Pers. 5848 (1392 kcal)
Vægt ialt 7400 gram
Vægt pr. Pers. 1850 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 316 KJ (75 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 5.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-08-26 16:53:25
Når suppen skal klares som det hedder lægger man bare et stort stykke æggeskal i suppen og alle urenheder vil lægge sig som omkring æggeskallen og er nemme at fjerne med en ske.. Der skal desuden lidt bare lidt meljævning i

  -   2021-09-19 16:24:10
Det tar sin tid hvis det skal laves fra bund af. Grønkål hentet i haven skylles og derefter hakkes. Grønsagerne ligeså. Kæft en rengøring af en anden verden Glæder mig meget til at smage den færdige suppe, om den er som min far lavede den🤔 Tror det.

  -   2021-01-27 10:44:55
Perfekt med goe ben

  -   2021-01-19 05:08:37
Kogte på skank og stegeben det er knap så fed og suppen blev super lækker

  -   2021-01-16 18:34:37
Altså jeg synes slet ikke den mængde passer.. alt for meget til 4 personer

  -   2015-11-20 19:23:43
Ja den er jo som mormor lavede den

  -   2014-09-27 21:38:21
Min absolutte livret..som min mormor lavede den..

  -   2013-01-31 06:17:41
En bare pragtfuld suppe :))

  -   2013-01-27 02:05:58
Jeg har lært af en gammel slagtemester, i stedet for at skumme suppen, bring vandet med kødet i kog i et par munutter, hæld så dette vand ud skyl kødet bring nyt vand i kog og fortsæt kogningen af kødet. Super resultat ingen urenheder i suppen. Brugte det selv sidste weekend til gule ærter.

  -   2012-12-30 09:15:26
Perfekt opskrift. Jeg brugte et andet stykke kød end svinebryst hvor der er mindre fedt på. Det fungerede helt fint. Glæder mig til at lave den igen!!

  -   2011-11-28 11:44:18
Prøv at koge en røget flæskesnitte eller røget baconstykke med og server det i skiver sammen med kødet.

  -   2011-11-28 06:35:13
Et glas øl og en dram vil jeg tro, vil være ok til denne ret.

  -   2011-11-06 19:42:09
Hej !! Hvad drikker man til grønkålsuppe? Øl eller vin ?

  -   2010-11-22 09:55:22
Denne suppen er akkurat som den min mormor lavet. Bare helt herligt.

  -   2010-08-31 22:21:07
til bente det er mums

  -   2009-11-23 17:16:09
Jeg fryser den ned uden urter og koger så lidt nye når vi skal ha igen

  -   2008-10-20 17:39:04
Kan den fryses ned?