Kartoffel porre suppe
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Alletiders kogebog - kartoffel porre suppe opskriftDenne hjemmelavet kartoffel porre suppe er en hverdagsklassiker, der glæder både børn og voksne. Suppen er nem og hurtig at lave, og så koster den næsten ingenting. Suppen et hit på middagsbordet på kolde efterårsdage, da den både varmer og mætter godt. Du kan med fordel servere flute som tilbehør til kartoffel porre suppen.I denne opskrift på kartoffel porre suppe, er suppen ikke blendet, så der er lidt bid i. Ønsker du i stedet en cremet kartoffel porre suppe, kan du sagtens vælge at blende suppen med en stavblender. Variationer af kartoffel porre suppe fra alletiders kogebogSuppen kan varieres alt efter smag, og du kan sagtens tilføje flere eller færre porrer, kartofler eller fløde. Det kommer helt an på, hvilke smage og konsistenser, du kan lide. Det smager også dejligt med timian eller hvidløg i suppen. Er du ikke så glad for porrer, kan du sagtens udskifte porrerne med løg. Ønsker du en mere fedtfattig kartoffel porre suppe, kan du erstatte fløden i suppen med mælk. Kartoffel porre suppen kan nemt laves vegetarisk: erstat blot bacondrys med stegte saltede græskarkerner og skift hønsebouillonen ud med grøntsagsbouillon.Toppings til lækker kartoffel porre suppeI denne opskrift er kartoffel porre suppen med bacon og purløg, drysset på toppen, men kun fantasien sætter grænser for toppings på suppen. Du kan for eksempel toppe suppen med knasende og salte rugbrødschips eller bruge persille i stedet for purløg. Skal suppen have et anderledes og luksuriøst pift, kan du udskifte bacondrysset med sprødstegt chorizopølse eller parmaskinke.FAQKan man fryse kartoffel porre suppe?Kartoffel porre suppen er fryseegnet, så du kan sagtens gemme portioner til travle dage, hvor tiden til madlavning er knap.Hvordan laver man kartoffel porre suppe?Start med at skrælle og skære kartoflerne i tern, hvorefter de koges møre i bouillon. Porrerne skæres i ringe og svitses på panden i smør. Bagefter kommer du porerne i gryden med kartofler og fløden tilsættes. Smag til med salt og peber. Server suppen toppet med purløg, bacontern og evt. flute. |
Opskriften er vist 1279615 gange,
og udskrevet 20801 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (473 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-02-06 20:26:14 Lækker, mættende nem og billig ret Dorte - 2020-08-19 17:41:46 Kan man lave suppen dagen før brug Lisa - 2019-02-13 09:28:45 Også virkelig lækker når den bliver blendet til en cremet suppe Vivi Jensen - 2018-09-09 14:54:56 Fik anbefalet opskriften af en veninde i går, og hun nævnede at man slutter af med en stav blender for at gøre suppen mere ens artet. Jeg er i gang med at lave det lige nu. Malene - 2018-06-14 23:11:21 Rigtig god og billig suppe! Det var et hit hos kæresten, selvom han er ikke altid så nem at spise af med grøntsagsretter Karoline - 2018-02-06 18:24:59 Nogen der ved, om dette rækker til 4 SULTNE personer, eller om man så fald skal fordoble ingredienserne? ;) maria - 2017-12-01 11:40:35 super lækker - lavede en vegetarisk version med grøntsagsbouillon og undlod bacon. Blendede kartoflerne og ca halvdelen af porrerne. Mums! anonym - 2017-10-20 23:34:12 hvis man blender suppen bliver den meget børnevenlig mine børnebørn er vilde med den Martin - 2017-10-10 14:01:01 Undertegnet går ud fra at denne suppe skal blændes, hvilket ikke står noget om i opskriften?!. Michell - 2017-09-30 12:38:22 Kan man bruge grønsags bouillon i stedet for høns Freka - 2017-09-10 21:15:42 Jeg har supleretfået med knoldselleri, chili og timian. Det smager super lækkert :P Ingrid Jensen - 2017-01-01 20:06:44 Virkelig god suppe! Kan kun anbefale den. Vi laver altid meget store portioner (til 32 personer) og fryser ned. Det er super nem aftensmad. Maj-Britt - 2016-12-26 16:09:57 Rigtig børne venlig. Hele familien elsker den. anonym - 2016-12-07 18:39:40 Jeg blender den og putter bacon på toppen. Ingefær og chili er også godt Daniel - 2016-11-29 18:45:07 få lige lidt timian og hvidløg i, så stikker den helt! start med svitsede løg i meeget smør... hønse/grønsags bouillon.. ;) bon apetit Maj-Britt - 2016-11-15 08:36:59 Nem suppe selv drengen på 6 spiser den (kræsen type) nok bacon er der ikke så mere af det 😊😊 vi har også blendet det hele den bliver dejlig cremet af det. Klart anbefales anonym - 2016-10-25 12:05:54 kan kun sige at den bestemt ikke bliver ringere af at man koger løvstikke sammen med kartoflerne ;-) Preben - 2015-02-22 19:00:39 Rigtig god suppe fru.damborg - 2014-12-15 18:47:46 Virkelig lækker og nem suppe. En absolut familie favorit. Vi blender den dog da vi ikke er så tossede med porre... anonym - 2014-10-21 19:09:02 Lavede den for et par dage siden. Smed 3 gulerødder og en persillerod ved. Gav en dejlig smag. Rigtig god og meget mættende suppe. Jannie - 2014-08-20 10:34:58 Den er perfekt på en regnsvejs dag i campingvognen...Har tilsat lidt kyllinge strimler (en anden gang små kødboller) 10 + fra mig Susanne 40 - 2014-03-22 18:08:07 Fin suppe men prøv at bruge kun 400 gr kartofler og et drys tørret timian, så synes jeg den smager bedre Ann.S - 2013-03-19 18:27:52 Fantastisk suppe! God og velsmagende, samt rigtig mættende! anonym - 2013-01-09 13:40:49 Mums.. Den helt rigtige kartoffel-porre suppe..:-). Enkel og lækker. Amanda - 2013-01-05 14:12:12 Super lækkert, jeg gav den en tur med stavblenderen så den blev mere ensartet, meget lækkert Pia T - 2012-12-14 11:34:06 Super god suppe:-) Den blev endda godkendt af manden, der ikke kan lide porrer :-) Maiken - 2012-10-09 21:27:30 KÆMPE HIT i hele familien ! :D Mr. Maatsen - 2012-08-28 17:27:03 hey, den smager faktisk godt Trine - 2012-01-08 14:45:16 Hold da op en lækker og nem suppe! Og super ideel til småbørn - min søn på snart 8 mdr slubrer det i sig! Dog bruger jeg blot en 8-15% fløde :) anonym - 2011-10-30 14:06:09 super lækker Sara Berg - 2011-04-24 19:05:41 Har nu lavet suppe 10 gange og den er et kæmpe hit hver gang. bruger svineboulion og en smule af fedtet fra bacon. Eva - 2011-03-22 04:20:04 denne suppe kan spises hele år, og hvis man ønsker at gøre den endnu fyldige kan man komme kødboller i. milleparry - 2010-11-16 13:06:29 rigtig god suppe:) Anders - 2010-11-01 19:20:58 Jeg gjorde det at jeg blendede kartoflerne efter de havde kogt møre(sammen med vandet de havde kogt i!), det gør at det bliver en kanon suppe uden kartoffel-stykker, da jeg mener det er sådan en kartoffelsuppe skal være :) Der tilsættes vand eller mælk indtil man får en konsistens på suppen man gerne vil have :) Men rigtig god opskrift! ac - 2010-10-12 15:40:19 den smager super lækkert og er hurtig og nem at lave cp - 2009-10-23 10:46:38 Ja som alle skriver er det en rigtig fin suppe, men jeg hæfter mig ved de "kræsne" børn som ikke kan lide bl. a. kartofler og måske løg. Brug en stavblender til sidst, den laver en lækker pureret suppe hvor hvor de omtalte har svært ved at identificere div. ingridienser.Den gode smag er bevaret. Dette kan også gøres ved frikadeller hvor man så bare bruger en foodprocesser til ingridienserne. Nadia - 2009-09-24 17:04:13 Jeg elsker den suppe.. Prøv at lav den dejlig tyk og læg en klat creme fraiche i den potionsanrettede suppe og drys derefter bacon og purløg.. det smager fantastisk. LISA <333 - 2009-05-11 19:15:54 det er bare en god suppe RESPEKT FOR DEN <333 knus fra miig Janne paaby 28-02-09 - 2009-02-28 18:43:12 rigtig frisk og god suppe, selv min søn som ikke kan lide karofler spiste en tallerken fuld. Vil helt sikkert lave den igen. Carina1983 - 2009-01-22 15:30:09 Virkelig lækker suppe. Lynstegte noget kylling i strimler sammen med nogen porre, løg og rød peberfrugt som jeg også skar i fine strimler, og brugte det som topping ovenpå suppen, det smagte rigtig godt... Kan varmt anbefales... Tulle - 2008-02-25 12:13:15 Super god kan kun anbefale den. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne