Hvidkålssuppe (gammeldags)
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet kan være fersk eller letsaltet. Kød eller rygben dækkes med kogende vand, tilsættes det tredje krydderi og evt. 1 løg, hvori stikkes hele krydderier, samt 1 spsk. salt, hvis kødet er fersk. Suppen skummes.
Kødet koger sagte under låg ca. 1½-2 timer til det er mørt. Medisterpølsen koges med de sidste 10 min. Suppen sies, og den snittede hvidkål samt de ituskårne urter koges i suppen, til de er møre. Suppen drysses evt. med persille og serveres til kødet sammen med rugbrød og sennep. Tips: I stedet for svinebryst kan b ruges flæskebov, nakkekam eller rygben. Nøgleben er også fine at bruge til suppen i stedet for f.eks. rygben. Hvis der er for lidt kød, kan der foruden det kogte kød, serveres sylte eller alm. kogte pølser til suppen |
|
Opskriften er vist 559957 gange,
og udskrevet 11296 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (145 stemmer) |
|
Kommentarer Lone - 2023-05-14 00:46:52 Jeg savner både selleri og persillerod i den opskrift anonym - 2021-09-25 16:42:02 Elsker den Ulla clausen hagedorn. - 2021-09-06 18:19:58 Velsmagende suppe, på gammaldaws ma'ner 😀. Kurt - 2021-01-27 10:34:05 Skifter svinekød med magert hakket oksekød Nellike og porre Nej TAK Søndergaard - 2020-12-10 17:33:56 Jeg skiftede svinekød ud med lam, det var rigtig godt. Anders - 2020-10-28 17:06:12 Det smager jo godt Preben Kjelgaard - 2019-09-24 13:16:55 Kog kartoflerne for sig og læg dem i suppen på tallerkenen, så er problemet med nedfrysning løst og i slipper for at kartoflerne risikerer at koge ud i suppen. Bente Jacobsen - 2017-11-19 15:31:51 Kan man fryse hvidkålssuppe ned i små portioner....tænker på kålen.... Sanne h - 2017-03-09 12:46:21 Det smager godt Elise Kidmose - 2016-12-07 18:49:48 Rigtig god suppe :) bebe - 2014-02-06 07:16:00 lækker suppe på en kold dag,har lagt resten i fryseren til en anden dag. det er ikke noget problem med kartoflerne,jeg fryser også guleærter ned Birthe - 2013-09-30 10:01:43 Det 3. krydderi er mistænkt for at være kræftfremkaldende og i det hele taget usundt. Læg mærke til at butikker er begyndt at skrive på bouillon terninger, at de er uden smagsforstærkere. Hvilket er lig med 3. krydderi. Plet - 2013-05-28 14:48:45 Hej Per. Jeg misforstod den med pandekagerne. Selvfølgelig har du ret i det du skriver. Annemarie - 2012-10-15 16:24:45 Min mor kaldte den en kludesuppe og den spisdte hun med velbehag, har selv spisdt den. Larsen - 2012-09-26 14:43:36 Meget lækker suppe , passer fint til årstiden , let at lave - smager skønt anonym - 2011-11-11 10:45:48 uhm den tror jeg vi skal prøve idag :o) anonym - 2010-08-16 19:57:06 Nøgleben smager rigtig godt kogt med et kreaftben og suppeurter og brug endelig det grønne fra selleri og persillerod skåret i små stykker og spis kødet til sammen med et stykke brød pia oesten - 2010-05-30 07:32:50 Dejlig gammeldaws hvidkaalssuppe,laekker opskrift , men jeg ville osse putte selleri i saa er den fuldendt. Helen - 2009-11-04 08:10:26 Hvidkålssuppen er også fantastisk,kogt med et stk. sprængt kam,el.lign. og med selleri ! Merete - 2008-12-01 23:38:34 Angående frysning: Tak Per for dit svar, jeg kan godt se, at det med kartoflerne ikke er så smart, men ellers ok! Har I overvejet det med et tegn for frysning? Hilsen Merete. alex - 2008-10-23 20:41:54 det ser dejligt ud(: plet - 2008-10-16 15:27:56 Hej Per. Er det ikke noget ævl at skrive opskriften kan serveres to dage i træk til 4 personer eller om man serverer den til 8 personer. Er man kun 4, er det jo "logik for burhøns", der er nok til 2 dage????? Gitte - 2008-04-16 21:20:44 Suppen er rigtig god, men jeg bruger røget bacon i stedet for nakkekam. Og når suppen er færdig, skærer jeg noget at bacon i små stykker og putter det i suppen. Rigtig god Mie - 2008-01-29 00:15:17 Suppen kan sagtens fryses ned. Mht "Det 3. krydderi", så lad være at bruge det. Man har fundet ud af det har mange skadelige bivirkninger. Udenlandsdansker - 2008-01-24 18:05:16 hvad er i det 3. krydderi ? Per - 2008-01-21 17:09:33 Det er nu et stykke flæsk med svær jeg har i gryden, det er ikke nødvendigt at det er ridset, men det var det jeg kunne skaffe den dag. Ang frysning, så ved jeg ikke helt med opskriften her, kartoflerne er ikke så gode at fryse, så jeg ville sige at uden kartofler er den fryseegnet. Merete - 2008-01-21 10:39:04 Jeg mangler stadig et vink, om retterne kan fryses ned. Kan man ikke få lavet et tegn, f.eks. en tegnet iskrystal, som fortæller at retten kan fryses? Det ville være en stor hjælp, da jeg fryser meget mad ned. Hanne - 2008-01-21 08:46:24 Kære Per. På det ene billede, har du svær et stk. svær i gryden, med nelliker i. MEN i svær, er der kun fedt og ingen næring. Per - 2008-01-16 19:48:46 Suppen står til 8 personer, men man vil som regel vælge at servere den to dage i træk, og anden dagen med pandekager som dessert hvis der ikke er helt nok. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne