Nytårshovedretter
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2000 g. snøres evt med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden...
Se mere her
Drys oksemørbraden med salt og peber og brun den på alle sider i smør på en pande, ca. 15 minutter. Afkøl den. Læg de optøede butterdejsplader på et meldrysset bord, pensl kanterne med æg og lad dem overlappe...
Se mere her
Gnid kødet med salt og peber. Brun den godt på alle sider i en pande i lidt smør eller olie. Læg den i en bradepande og sæt den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn. Steg fileten ca. 20 minutter, afhængig af hvor rødt kødet skal være...
Se mere her
Puds køllen fri for sener og lignende. Knus enebærrene i en morter. Gnid køllen med knust enebær, salt og peber. Fordel halvdelen af smørret over. Læg køllen på ovnristen over bradepanden. Sæt køllen i en 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter...
Se mere her
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt. Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad...
Se mere her
Skinken koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet. Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid...
Se mere her
Hamburgerryggen koges i rigeligt letsaltet vand i ca 45 minutter, eller 30 minutter og trækker så 30 minutter i vandet. Skindet tages af hamburgerryggen. Rør sennep, farin og rasp godt sammen og fordel det over den kogte hamburgerryg...
Se mere her
Den frosne grønkål tøs og væden presses fra. Lad kålen snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret. Tilsæt piskefløde og kog i 20-30 minutter...
Se mere her
Se flere af nytårets opskrifter her |