Indbagt oksemørbrad med champignon sauce
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet:
Drys oksemørbraden med salt og peber og brun den på alle sider i smør på en pande, ca. 15 minutter. Afkøl den. Læg de optøede butterdejsplader på et meldrysset bord, pensl kanterne med æg og lad dem overlappe. Tryk kanterne sammen. Rul dejen ud til en plade på ca. 35x35 cm. Fyldet: Skær porren i strimler og hak champignon og bacon. Svits porren i smør, til den er blød. Tilsæt derefter champignon og presset hvidløg og svits til al væden er fordampet. Rør hvidløgsosten i. Steg baconenternene til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Rør dem i blandingen sammen med basilikum. Tag panden fra varmen og tilsæt æggeblommer. Smag til med cayennepeber og lad fyldet køle af. Læg en stribe af fylde ned langs midten af dejen. Lad ca. 5 cm. være fri i begge sider. Læg den afkølede oksemørbrad ovenpå og resten af fyldet ovenpå og rundt om kødet. Pensl dejkanterne med æg og rul sammen. Læg pakken med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir og buk pakkens ender ind. Pensl dejen med æg og bag stegen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 30-35 minutter. Bliver butterdejen for mørk lægges et stykke stanniol over. Lad oksemørbraden hvile i ca. 20 minutter inden den skæres for. Sauce: Svits champignon i lidt smør, tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber samt lidt rødvin. Tips: Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være Lidt rød 55-60 C. Svagt rosa 60-65 C. Gennemstegt 65-68 C. |
|
Opskriften er vist 507413 gange,
og udskrevet 26725 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (231 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-04-04 14:18:22 Hvilken fars bruger man, hvis man ønsker at farsere den indebagte oksemørbrad. Svin, kalve eller okse fars? Nina - 2021-01-24 15:12:05 Først står der flødeost med urter, og under fremgangsmåden står der, kom hvidløgsosten i🤔 Dinesen - 2018-11-03 16:32:12 HOLD nu kæft det er godt....!! Eneste minus er at man ikke har plads til desserten.. Ha ha Keld - 2014-08-26 08:41:03 Den bliver perfekt. Bare følg opskriften. Dejen bliver sprød også uden skorsten. Smagte virkelig godt. Plet - 2014-08-06 12:23:15 Hvordan laver man en lille skorsten i butterdejen for at få den sprød Bjarne hansen - 2014-05-08 17:02:56 jeg vil bare sige at 6 plader er for lidt til en oksemørbrad der skal minds bruge det dobbelte anonym - 2013-12-29 18:29:47 Den er bare god... Richard - 2013-12-16 12:03:14 Kan man bruge denne opskrift og så langtidsstege ved 80 gr. og til sidst for at butterdej skal blive sprød så slutte med 200-250 gr.? Diana - 2012-12-17 15:09:59 Er det med varm eller alm. ovn? Mona - 2012-05-08 15:31:33 Svar til Rikke! Ja, du kan sagtens lave den i god tid. Du kan lave fyldet om formiddagen eller daggen før og sætte det i køleskabet, herved bliver det tykkere og flyder ikke så let ud. Hvis du venter gæster til aften, kan du i god tid samme dag tage butterdejen op af fryseren, brune mørbraden, rulle butterdejen ud og pakke mørbraden ind. Husk at lade mørbraden afkøle lidt før indpakningen. Nu kan mørbraden sættes i køleskabet, klar til at blive sat i ovnen når du vil. Husk et par huller i dejen så den kan blive sprød og pensling med æg. Stegetiden skal være lidt længere, hvis den har stået i længere tid i køleskabet. Brug stegetermometer. Panden kan koges af med piskefløde (skøn sauce). Smages til med salt og peber. Ingen jævning. Gudrun - 2012-03-03 19:07:41 Jeg syntes opskriften har fået alt for høje karakterer, vi taler om en rigtig god oksemørbrad. Jeg og min familie var meget skuffet over resukltatet,jeg havde rettet mig 100% efter opskriften men ak nej. Jeg vil hellere stege en oksemøørbraddd uden at det der er indbagt. Eller ogas skuille den steges som alm. mørbrad med lidt flere krydderier. mette - 2012-01-11 22:20:27 den er lækker.....nam nam Bettina.1965 - 2011-01-01 13:52:33 Svar til Heidi : Jeg har lavet denne ret et par gange, og den bliver vildt vellykket hver gang. Ja jeg putter æggeblommerne i, som det står i opskriften og så derefter ikke mere på panden. Husk at lad fyldet afkøle, så det ikke laver hul i fyldet :-) Godt nytår. Hilsen Bettina. Heidi Rasmussen - 2010-12-28 21:51:29 Skal alt fyldet blandes sammen med æggeblommerne, som skal på panden - eller? Connie Drøscher - 2010-12-14 18:49:51 Den er bare rigtig go jeg brugte Pikant ost i stedet for hvidløgs ost .Og den blev bare rost Jane - 2010-10-29 19:55:18 Rigtig dejlig mørbrad - den blev spist med velbehag. men sovsen brød vi os ikke om. kaj pedersen - 2010-04-16 22:22:20 ku godt lide og høre lidt mere om tilbehør ,om det er kartofler eller salat brød eller hvad kan godt selv klare bagt kartofel og salat smørsovs og hvidløg Bent - 2009-12-30 20:56:56 Serverede denne fantastiske ret nytåret 08/09, den bliver brugt igen 09/10. Super :-) stine - 2009-12-28 13:30:55 er simpelthen faldet for denne ret. det blir vores nytårs menu i år.. som tilbehør laver vi bagte rodfrugter. chrisdk2001 - 2009-09-26 21:00:14 Kan man bruge Estragon sauce til denne ret? Helga - 2009-03-27 10:36:24 Verdens bedste oksemørbradsopskrift!!! Jeg har lavet den til stort set alle gæster (den kan også sagtens laves med svinemørbrad) og den er altid et hit! Jeg har dog brugt Karolines rødvinssauce til istedet - nam nam. Butterdejen bliver fint sprød hos mig. Jeg er ikke så vild med champignoner, så jeg blender dem lidt :-) Rikke Andersen - 2008-12-30 19:19:51 Kan den laves om eftermiddagen og varmes op ? Annette - 2008-01-01 11:28:38 Rigtig lækker ret Conni Petersen - 2007-12-27 15:06:16 Vores øjne og tænder er faldet for denne lækre opskrift, så den skal behage vore ganer Nytårsaften. Birte - 2007-12-27 11:33:11 Man kan måske bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde - eller erstatte lidt med lidt grøntsagsvand. Edmund - 2007-12-24 12:10:32 Det kunne være denne ret vi skulle have til Nytår? Anita - 2007-10-22 16:02:53 Super god ret. Lækkert mørt kød:-) Claus - 2007-10-11 15:45:30 Har lavet den 2 gange, og følger mam opskriften, bliver den bare super go. Fam. Kuusela - 2007-10-05 14:53:19 Super lækkert!!!! Skal prøves. sovsen er dog lige fed nok til os men den kan sagtens erstattes med en "letter". drengene på amager - 2006-12-31 16:12:16 damerne trækker snegle spor super ret!!! mir - 2006-12-27 17:04:04 tilbebør nogle forslag???? Jette Clausen - 2006-12-15 22:33:43 Skøn opskrift. Jeg lavede den sidste nytår og påtænker at genanvende opskriften, d jeg lagde hele selskabet ned med den menu. Dorthe - 2005-01-01 01:01:01 Dejlig opskrift linda - 2005-01-01 01:01:01 fantastisk lækker opskrift.... Bodil - 2005-01-01 01:01:01 En fantastisk, men noget langsommelig opskrift Kasper - 2005-01-01 01:01:01 Erstat den ene porre med et lille bdt. forårsløg! Bliver klart bedre! Per - 2005-01-01 01:01:01 Kartoflerne er kartoffelrøsti som du kan finde opskrifter på her i kogebogen. christine - 2005-01-01 01:01:01 God opskrift... blev rost til skyerne :) Finn - 2005-01-01 01:01:01 Ingen problemer med at få butterdejen sprød bare man følger opskriften erik - 2005-01-01 01:01:01 bare god Birthe - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften er rigtig god, selv min mand der ellers ikke er til champingning og flødeost spiste med største velbehag. Jeg lavede en brun sovs til i stedet for ovenstående lidt for fede sovs efter min mening. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne