Nytårs opskrifter

Lækker tunmousse
Tunen hældes i en sigte og dryppes af. 4 blade husblas udblødes i kold vand. Tun, groft revet løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri. Knug vandet af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning...
Se mere her
Helstegt oksemørbrad i ovn
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2000 g. snøres evt med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden...
Se mere her
Pommes Anna
Tag bradepanden ud af ovnen og stil en anden bradepande oven på som pres, fyld den gerne med noget tungt og stil det i køleskabet til næste dag. Gerne med en større bradepande eller fad under da smørret kan rende over...
Se mere her
Waldorfsalat
Smag cremefraiche til med sukker og salt. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern. Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft...
Se mere her
Chokolademousse
Pisk sukker og æggeblommer hvide. Smelt chokoladen over svag varme i vandbad. Held chokoladen i ægge og sukker blandingen. Pisk fløden til flødeskum og vend fløden i chokolade, sukker og æggeblandingen...
Se mere her
Kransekage
Kransekagemasse: Sukker og æggehvide røres sammen og stilles til side ca. 1 time, dette gøres for at opløse sukkeret så at kransekagestykkerne ikke knaser. Alternativt kan der bruges flormelis i stedet for sukker. Sukkermassen æltes...
Se mere her
Se de populære nytårsforretter


Se de populære nytårshovedretter


Se det populære nytårstilbehør


Se de populære nytårsdesserter


Til en rigtig nytårsaften hører der jo selvfølgelig også kransekage eller kransekagekonfekt