Oksefilet, stegt i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kødet med salt og peber.
Brun den godt på alle sider i en pande i lidt smør eller olie.
Læg den i en bradepande og sæt den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn.
Steg fileten ca. 20 minutter, afhængig af hvor rødt kødet skal være.
Bruges der stegetermometer skal centrumstemperaturen være: 55-60 grader for rød 60-64 for rosa 65-68 for gennemstegt Stegen sættes på en kold tallerken eller fad hvor den trækker 10-15 minutter utildækket inden der skæres af den. Tips: En stor oksefilet, som ikke kan være på panden brunes først i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn. Stegetiden for en større oksefilet end i opskriften afhænger mere af tykkelsen på fileten end selve vægten. |
Saftig oksefilet stegt i ovnDet er ikke helt uden grund, at oksefilet er en sand favorit blandt mange kødelskere. Fileten er nemlig et saftigt og velsmagende stykke kød, som egner sig perfekt til alle anledninger. Også tilbehøret er let at variere - der er så meget, som passer til denne oksefilet opskrift. Hvis du ønsker at gå den klassiske og sikre vej, er kartofler og sovs, nærmere betegnet bearnaise, altid et sikkert hit. Du kan også forsøge dig med forskellige typer lette grønne salater.Oksefilets stegetid afhænger af, hvilket resultat du ønsker. Bruges der stegetermometer skal oksefilets kernetemperatur være: 55-60 grader for rød 60-64 for rosa 65-68 for gennemstegt Et alsidigt stykke kød med mange mulighederOksefileten er en lang rygmuskel, som er kendt for at være særlig mør. De fleste fedtmarmoreringer sidder tættest ved hovedet, mens den modsatte ende er mere mager. Udskæringen består af et minimum af fedt og bindevæv, fordi rygmusklen ikke er i bevægelse, som mange af de andre muskelgrupper. Fileten kan enten spises som en hel steg eller skæres ud i mindre bøffer.Oksefilet tilberedningOksefilet kan tilberedes ved både grill og stegning, hvilket gør fileten til et must, når den står på grill om sommeren. Kødet formår endvidere at bevare sine safter selv ved høj varmepåvirkning.FAQHvor lang tid skal en oksefilet have i ovnen?Stegetiden for oksefilet afhænger af filetens tykkelse samt hvilket resultat du går efter. Kernetemperaturen for oksefilet skal ligge på 55-60 grader for rød, 60-64 grader for rosa 65-68 grader for gennemstegt.Hvordan skæres oksefilet?Oksefilet er udskæringen, som sidder langs ryggen. Stykket der sidder tættest mod hovedet indeholder flere fedtmarmoreringer eller det bagerste, som er mere magert.Hvor meget oksefilet pr. person?Påregn ca. 150-200 g oksefilet pr. person. Du kan se den beregnede mængde pr. person i vores beregner her. Eller ændre i antallet af personer øverst til venstre i opskriften.Hvor sidder oksefilet?Oksefileten er den øverste del på oksen, nærmere betegnet den lange rygmuskel.Hvad er oksefilet?Oksefilet er en mør og smagfuld udskæring, som sidder langs ryggen på dyret. Fileten kan tilberedes på flere måder såsom grill eller stegning i ovnen. Oksefilets temperatur skal ligge på minimum 55-60 grader, hvis du ønsker et rødt stykke kød. |
Opskriften er vist 858746 gange,
og udskrevet 11060 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (174 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2019-12-28 16:13:21 tak for en god og simpel opskrift, nem at gennemskue, dog var der 1 ting jeg var i tvivl om, nemlig om, når stegen er brunet på pande, er det en kold ovn eller en opvarmet ovn jeg sætter stegen i? Godt nytår anonym - 2016-04-02 14:16:38 Prøv at ændre i antal personer, til vægten passer med jeres oksefilet, så vil stegetiden sikkert ændre sig. Husk stegetermometer, så går det aldrig galt... Dælme god mad - 2014-04-18 18:36:15 Til dem som spørger på stegetid for 2-3kg, se i opskriften, det her er for 750g hvis den er tynd vil jeg forlænge det med 5-10min pr kg extra. dvs. 3kg = 20 min + (2kg x10min)= ca. 40 min og så 15 min hviletid pakket in i staniol og et viskestykke over! Marianne - 2012-12-30 10:46:54 Hvor længe skal en på 1,7 kg så have, hvis den skal være medium joeson - 2010-01-24 14:24:38 Jens Christian!! Ved brug af stegetermometer er det muligt at stege alle størrelse af oksefilet. Og bliver lige som du ønsker :-) Jens Christensen - 2008-12-31 11:53:56 Det ville være godt med en indikation af, hvor lang tid en steg på eks 2 eller 3 kg tager efter bruning. Tak for hjælp Mona - 2008-12-31 09:46:31 Helt enig med lone.. enkelt, nemt, og super lækkert! Per - 2007-04-08 10:51:53 På billedet har vi afpudset fileten, men nøjes med at linde fedtkanten, så er den nem at skære fra hvis man ikke kan li krølfedt. lisa - 2005-01-01 01:01:01 Jeg er meget tilfreds, da det var en enkel og ligetil tilberedning jeg ønskede så det her er perfekt lone - 2005-01-01 01:01:01 rart at det er muligt blot at kunne finde en enkel oplysning på at stege en steg! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne