Kogt torsk med sennepssovs

Kogt torsk med sennepssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt :      Red :
Kogt torsk med sennepssovs, billede 4 Kogt torsk med sennepssovs, billede 1 Kogt torsk med sennepssovs, billede 2 Kogt torsk med sennepssovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kabliau (torsk) Med Kabliau (torsk) mener vi stor torsk uden hoved og hale, altså det gode midterstykke af torsken.

Det indeholder ca 10% ben og skind.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
5 Peberkorn, sorte
2 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sennepssovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Tilbehør:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Bacon, hel
200 gram Rødbeder, syltede
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 spsk. Kapers 1 spsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 brev Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.

Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.

Sennepssovs:
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk. Smag til med salt. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern, hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.





karakterer:
Opskriften er vist 636075 gange,
og udskrevet 17686 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (137 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11943 (2843 kcal)
KJ pr. Pers. 2985 (710 kcal)
Vægt ialt 3489 gram
Vægt pr. Pers. 872 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 7.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-13 11:54:13
Når vi taler om kogt torsk, kuller eller anden fisk, er det meget vigtigt, at fisken saltes, inden den koges. Når man salter fisken, trækkes væden ud, og man får en meget flot fast fisk, der ikke koger ud - men falder fra hinanden i flager. Ved eks. kogt torsk, skæres torsken ud i passende stykker, puttes i en pose eller stor skål og overhældes med salt. Må gerne være i salten 6 - 8 timer. Efterfølgende sylles fisken under rindende kold vand og koges (uden salt i vandet) 10-15 min.

  -   2020-12-16 22:17:49
Det er vist smag og behag om man synes det går ud over smagen at den bliver frosset. Her synes vi det er ok at den har været på frost, men så kort tid som muligt

  -   2020-12-13 05:09:38
Kan man fryse torsk før tilberedning

  -   2020-05-28 19:23:50
Tak til Qivittoq. Nu er det endelig lykkedes at 'koge' en torsk uden at torsken gik fuldstændig i opløsning :-)

  -   2019-12-27 22:29:25
Bruger denne opskrift hvert år til nytår, dejlig nytårstorsk

  -   2016-02-04 14:29:23
kog kun i 8 min

  -   2015-05-01 15:18:57
Super ret !

  -   2013-12-28 14:18:54
der mangler da fedtegrever i tilbehør og lidt løg i kogevandet som ikke må koge skal være omkring 80 grader ellers dejlig og kommer fra lemvig så det er torsk hver nytårs aften

  -   2013-01-06 19:05:31
god opskrift simpel og god. især hvis man selv fanger torsken :)

  -   2012-11-02 11:19:58
Oprindelsen er Danmark. Jeg ved at denne måde at servere kogt torsk på er blevet brugt på Fanø i minimum 100 år der er kun en ting, det er at i stedet for bacon lavede man en flæsketerninge sovs af løg og baconterninger resten af tilbehøret stemmer overens.

  -   2009-12-30 23:40:40
Nej, den er helt gal. Fisk må ALDRIG koge, temperaturen i væsken til tilberedelsen bør ikke komme over 80 grader. Den rigtige måde til en stor torsk er en STOR gryde med ca. tre-fire gange så meget vand som rumfanget af fisken, her ca. 4 liter. Det bringes i kog tilsat salt, peberkorn, vineddike, LAURBÆRBLAD plus evt. dildkroner. Så tages gryden af bluset og torsken tilsættes, gerne skåret i halvstore stykker, og gerne indpakket i pergament. Der skummes lidt (ikke specielt nødvendigt med en mager fisk som torsk) og så låg på, efter ca. 15 minutter er fisken klar. I øvrigt bør der tilsættes ca. en spiseskefuld salt pr. liter vand, men så behøver den efterfølgende sovs heller ikke noget salt. "Æ fisk ska lav´s i æ vand den har svøm´d i", som min bedstefar sagde. I øvrigt er friskhakket persille også uomgængeligt, sådan hen over kartoflerne. Er der noget til overs, torskekød, kartofler, sennepssovs, smides det hele i en skål og røres sammen. Lunes så næste dag som plukfisk med groft rugbrød til - det er næsten det allerbedste af det hele. Hvis der da ikke er overvældende mængder tilbage af torskekød tilbage. Så anbefaler jeg torskegratin.

  -   2008-12-29 15:01:03
og kan man få fat i torskerogn også, er det helt super .....!

  -   2008-12-29 14:56:21
revet gulerod er også godt :-) Riborg

  -   2008-12-29 11:05:06
Du har fuldstændig ret gitte!! Denne ret er bare sagen--MOMS.

  -   2008-12-28 18:24:05
Det var en rigtig god fisk prøv den . :)

  -   2005-01-01 01:01:01
man skal ikke bruge sennep fra en bøtte. Skal det være rigtigt skal man evt. selv knuse gule sennepsfrø eller købe fiskesennep. Det er nogle blå/grå poser. Så er det en sovs der smager af noget. Taler af erfaring har levet sammen med en erhversfisker. Der hvor jeg kommer fra er det faktisk tradition og spise kogt torsk nytårsaften. nam nam det er bare godt........

  -   2005-01-01 01:01:01
Kom gerne et par laurbærblade i vandet