Populære opskrifter med kirsebær
Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker...
Se mere her
Bund: Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform og stil den koldt. Fyld: Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter...
Se mere her
Pisk æg og sukker til let æggemasse. Rør smeltet smør i under piskning så mælk, hakket kirsebær og revet marcipan. Bland bagepulver i melet og rør det i, lidt efter lidt. Fordel dejen i smurte muffinsformer og sæt dem i 220 grader C...
Se mere her
Bund: Saml dejen og put den i en smurt tærteform og bag den i ca 12 minutter afhængig af ovn, (f.eks. 180 grader i varmluftsovn.) Bunden skal være lysebrun og færdigbagt, men stadig lidt blød. Den stivner når den køler af...
Se mere her
Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, kanel og creme fraiche, og ælt dejen let sammen. Læg dejen i køleskab et par timer. Bland kirsebær, evt. sukker og majsstivelse i en skål. Smut og hak mandlerne groft...
Se mere her
De skyllede bær udstenes og bringes i kog og koges 10 min. Det meste af sukkeret røres i og koges med 10 min. Melatin og resten af sukkeret blandes, drysses i under omrøring og koges med 2 min...
Se mere her
Bærrene udstenes. Bland kirsebærrene og sukker i en tykbundet gryde. Lad det trække et par timer. Bringes derefter i kog ved svag varme og holdes på kogepunktet i ca. 10 min. Skummes og tilsættes...
Se mere her
Udsten kirsebærrene, brug evt. en kirsebærudstener, så går det hurtigere. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud. Kog en lage af vand, sukker, vanillekorn og –stang. Hæld de udstenede bær på skolede glas...
Se mere her
Skyl bærrene og lad dem koge sagte 5-6 minutter i vandet. Tilsæt vanillestang og smag til med sukker. Rør melet ud i knap 1 dl. koldt vand. Hæld jævningen i en tynd stråle i den kogende masse, mens der røres med en ske...
Se mere her
Kirsebær er i sæson fra juli til september Kirsebær er en mørkerød eller rødgul stenfrugt. De søde kirsebær kaldes tit for moreller og kan spises direkte. De sure kirsebær egner sig medst til syltning og bruges f.eks. til kirsebærsaucen. Se flere opskrifter med kirsebær |