Kirsebærkage

Kirsebærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Kirsebærkage, billede 4 Kirsebærkage, billede 1 Kirsebærkage, billede 2 Kirsebærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.søde kirsebær
250 g.blødt smør
500 g.sukker
4 æg
450 g.hvedemel
50 g.kakao
4 tsk.bagepulver
4 tsk.vanillesukker
1.5 dl.yoghurt naturel
2.5 dl.mælk
2 spsk.kartoffelmel
 
 Pynt:
 Flormelis
 
Opskrift:
Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt (evt. yoghurt med kirsebær) og mælk. Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen.

Beklæd en bradepande ca. 33x38 cm. med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen ca. 50-60 min. ved 175 grader C alm. ovn.

Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Tips:

Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanilje flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær.





karakterer:
Opskriften er vist 46587 gange,
og udskrevet 725 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (170 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-07-23 08:49:51
Man kan også lave kagen med glutenfri mel, hvis man tilsætter 1-2 tsk. HUSK.

  -   2017-08-13 16:00:11
Vi har brugt hindbær fra frost i stedet for kirsebær, det er super lækkert :)