Kirsebærmarmelade

Kirsebærmarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
litter 2 litter
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kirsebærmarmelade, billede 4 Kirsebærmarmelade, billede 1 Kirsebærmarmelade, billede 2 Kirsebærmarmelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kirsebær, friske sylte/sure udstenet vægt
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 tsk. Rød Melatin
   
Opskrift:
De skyllede bær udstenes og bringes i kog og koges 10 min.

Det meste af sukkeret røres i og koges med 10 min.

Melatin og resten af sukkeret blandes, drysses i under omrøring og koges med 2 min.

Marmeladen skummes og hældes på rene, Atamonskyllede glas, der lukkes.





karakterer:
Opskriften er vist 160538 gange,
og udskrevet 2434 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20460 (4871 kcal)
KJ pr. litter 10230 (2435 kcal)
Vægt ialt 2500 gram
Vægt pr. litter 1250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 818 KJ (194 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 47.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-07-06 11:15:54
En kød nål er god at fjerne stenen med.

  -   2022-08-18 10:44:03
Derudover: Kirsebærmarmelade får en speciel dybde i smagen, hvis man putter kernerne fra INDE i stenene i. De er giftige, men ikke i de små mængder, man får i et par marmelademadder. Stenene er meget klistrede, og det kan gøre det svært at pille kernerne ud. Prøv at blanchere dem eller bare skylle dem i meget varmt vand, så frugtsukkeret bliver opløst, og man kan knække dem uden at skallerne klistrer fast i fingre og nøddeknækker eller kødhammer.

  -   2022-08-18 10:43:54
Hej, jer der spørger: Ja, man kan lave marmelade af frosne kirsebær. Det er helt sikkert bedre end at lade dem ligge og miste smag i nogle dage.

  -   2018-07-19 15:59:17
Kan man fryse friske kirsebær ned, og så tage dem op til f.eks marmelade?

  -   2013-09-03 11:55:11
Duer denne opskrift til sødkirsebær ? Og er mængden af kirsebær udstenet kirsebær ?

  -   2013-08-11 14:41:51
Kan man fryse kirsebærene ned lige efter de er plukket og lave marmeladen senere ?

  -   2011-07-17 12:05:11
Det er super lækker... Hvis man kan lide kirsebær;)

  -   2009-08-03 20:09:59
Jeg brugte 1,5 kg kirsebær og 1 kg sylesukker... Mumms. Fik 5 mellem store glas. Det er bare godt.