Cheesecake med kirsebær
Hovedingrediens : Oste - Flødeost Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. blandes i det smeltede smør. Hæld blandingen i en springform ca. 19 cm. i diameter og stil den koldt. Fyld: Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost, cremefraiche, vaniljekorn fra stangen og flormelis sammen. Pist fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Af køl den lidt og pisk den hurtigt i cremen med en elpisker. Hæld cremen over kiksene i springformen, og stil den koldt. Gele: Sæt husblasen i blød i 5 minutter. Hæld saften fra kirsebærrene og spæd op med vand til der er ca. 2½ dl. Træk husblasen op af vandet og smelt den i en lille skål. Bland den udblødte smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne. |
|
Opskriften er vist 176002 gange,
og udskrevet 5637 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (142 stemmer) |
|
Kommentarer Trine - 2021-09-22 12:04:30 Kan denne cheesecake fryses uden det går ud over konsistensen. anonym - 2019-11-21 20:06:47 En fremragende opskrift vi laver dog ikke selve cheesecake men cheeshen da vi skal lave dessert skåle og det var bestemt en god opskrift Pia thorsted - 2016-08-31 14:16:48 Jeg synes fløde er overflødig så jeg har lavet den uden. Der er godt nok for lidt kiks så forhøjede den med 3 stk. og lidt smør og kom sukker i saften den var for sur uden, men til genfæld er flødeost/cemefraiche blandingen super !! Susanne - 2015-04-06 06:59:28 Hej luner kirsebærsaften og kommer den udblødte husbls i, så smelter den uden problemer direkte i saften. Kommer saften på når den er afkølet og inden den stivner. Stil straks i køleskab og vupti du har en stivnet gele. Rita - 2014-08-23 10:50:20 Husblas::: læg i kold vand, tag det op i en ting der kan tåle varme,,evt,micro.,smelt ,,skal ikke koge.,,,kom noget af den kolde dessert i og rør rundt.hæld alt i desserten der skal stivne og rør rundt..giver ingen klumper... Vibe - 2014-01-01 16:53:04 Hvis du er usikker på husblas, så findes der husblas i pulverformig dette geleringspulver! Er superenkelt at bruge: 1 tsk svarer til 2 blade husblas. Kom pulveret i en lille skål sammen med 1 spsk vand pr tsk pulver. 30 sek i microovn, rør rundt, tilsæt lidt ostemasse eller saft ( alt efter hvad du lige laver). Rør dette i resten af massen og creme eller gele er klar. Det stivner Allan - 2013-03-24 09:36:23 Dobbelt op på gele kan anbefales Laila - 2013-03-02 11:19:29 kan man komme fyldet på inden kagen er helt kold ???? altså samtiden med man laver kagen ??? anonym - 2013-01-25 17:12:42 Prøv at komme knust toblerone i fyldet og pynt med frisk frugt - kiwi eller mandarin. Det er uimodståeligt anonym - 2013-01-21 14:07:39 Hold op, hvor er dem bare god! Shanna - 2012-06-30 15:42:30 Det fede ved denne her opskrift er, at man kan ændre den efter lyst. Jeg har lavet den med baileys, med hindbær og med jordbær :) Linda - 2012-05-12 15:11:15 Shit, den er MUMS ! Camilla - 2012-03-06 01:19:02 Man behøver slet ikke husblas i kagen. 2 hele æg kan vendes i den piskede flødeost i stedet. Og så kommer jeg cremefraiche på toppen i stedet for at blande det i. Synes at husblas er så besværligt. Bliver rigtig god. Plejer at lave bærkompot til toppen. 2 dl. frosne blandede bær 2 spsk sukker og saft fra en lime/halv citron, som koges op og hældes over. CeCe - 2011-08-17 22:48:21 når I laver den med dåseferskner, bruger I så lagen de ligger i og blander den op med vand så der bliver 2 1/2 dl og derefter husblas, så der kommer gele på toppen, på samme måde som når man bruger kirsebær? Og, hva med jer der bruger frisk frugt, I laver bar ikke nogen gele måske? anonym - 2011-06-10 15:26:49 jeg har aldrig prøvet og bruge husblas men ved min mor elsker den og vil gerne bag den til hende til hendes fødseldag hvordan gør man det med husblas??? Shanna - 2011-06-01 19:42:37 Det er bare en fantastisk ostekage! Jeg har lavet den rigtig mange gange, den er bare perfekt :D Jeg plejer at lægge dåsefersken på, det smager bare super godt! Käthe - 2011-02-10 12:47:28 Har lavet den flere gange og den er super, jeg river en lime frugt og presser saft af den og putter i cremen. Det er forresten en god ide at vente et par timer med at lave geleen, så cremen er helt stiv, ellers kan den blande sig lidt med geleen og det gør den "nusset" at se på Nikita - 2011-01-14 16:48:07 Hvor meget smager den af ost. anonym - 2010-11-19 12:21:37 Super god kage. frisk ananas er også godt. Den er vanedannende (-: Bente - 2010-05-25 21:44:17 Vanedannende, virkelig lækker, og let at lave :) Per - 2009-11-30 20:42:10 Der findes noget som er udvindet af tang, det heder agar agar. Kagemuz - 2009-11-16 20:17:19 Findes der ikke en erstatning for husblas?? Er det absolut nødvendigt at bruge svinehud i en ostekage? Evt majs-stivelse? De tossede kokke fyre:D - 2009-10-17 00:13:23 guffe guffe guf. Den er bare mums gange ti med ost.. jeg kan godt lide kage:D susanne - 2009-07-05 10:13:53 Hej har ikke prøvet at lave den endnu. men kunne godt tænke mig at vide om den evt. kan fryses, da jeg godt kunne tænke mig at bruge den til dessert til vores kobberbryllup. mvh Susanne Cailín - 2009-06-05 18:22:24 Super dejlig kage! Personligt ligger jeg kun frisk frugt, eller dåse-mandariner ovenpå, selvom det er lidt ukreativt. :d anonym - 2009-03-21 10:47:08 Rigtig lækker kage og nem at lave. Jeg laver dog med dobbeltbund og frisk frugt på toppen, uden gele :) Pia - 2008-10-21 20:41:35 Super god dessert, gik rent ind hos alle.. Mums. Lavede den med blåbær istedet for kirsebær. Det var super lækkert. sanne - 2007-10-26 13:32:26 det er hele min families favorit kage.jeg har lige lavet den til svigerfar idag. Stine - 2005-01-01 01:01:01 Laver man denne kage bliver man nødt til også at udskrive opskrifter til alle gæsterne. ;-) Også dejlig med ferskner i stedet for kirsebær. Bente - 2005-01-01 01:01:01 Den er farlig god. Pas på med prøvesmagningen af cremen, der kan let blive for lidt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne