Kransekage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Kilde : Per K. Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kransekagemasse:
Sukker og æggehvide røres sammen og stilles til side ca. 1 time, dette gøres for at opløse sukkeret så at kransekagestykkerne ikke knaser. Alternativt kan der bruges flormelis i stedet for sukker. Sukkermassen æltes grundigt med marcipanen til en ensartet masse. Kransekagemassen trilles til lange pølser på ca. 2 cm. Pølserne skæres i ca. 8 cm. lange stykker som trykkes let sammen med 2 fingre til den klassiske kransekagefacon. Samme fremgangsmåde for kransekagestang bare længere stykker. Kransekagestykkerne bages på 2 bageplader oven på hinanden beklædt med bagepapir ved 180 grader C. Alm. Ovn midt i ovnen 15-20 minutter. Glasur til kransekage: Flormelis og eddike røres sammen, tilsæt æggehvide lidt efter lidt til tilpas tykkelse. Glasuren kommes i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul eller brug en rund tyl på 2 mm. (Fordelen ved tyllen er at hullet bliver ens hver gang) Glasuren sprøjtes over de helt kolde kransekager. Tips: For vegansk kransekage kan du skifte æggehviden ud med vand. Ønsker du dem dyppet i chokolade, så vælg en mørk chokolade. |
Opskrift på kransekagestykker - så nemt er detDe fleste forbinder kransekage med nytårsaften, men du kan sagtens spise kransekage hele året rundt. Og det er faktisk ikke særlig svært at lave en hjemmelavet kransekage. Her på siden finder du forskellige kransekage opskrifter, som du kan give dig i kast med.Hovedingrediensen i kransekage er marcipan. Du kan enten vælge at anvende en købe-marcipan, som i øvrigt kommer i forskellige smagsvarianter, eller du kan lave din egen hjemmelavet marcipan af vand, sukker og smuttede mandler. Hvis du ønsker en farvet marcipan, kan du nemt tilsætte frugtfarve. Det samme gælder smag. Måske ønsker du at eksperimentere med lakridspulver, pistacie eller citronskal? Den klassiske kransekage er toppet med striber af hvid glasur. Der er ikke gjort brug af farve eller ekstra smag. I dag er det dog meget normalt at støde på kransekage, som har nougat i midten. Forskellige typer af marcipanMarcipan er ikke bare marcipan. De fleste forbinder marcipan med mandler, men der er faktisk stor forskel på indholdet af mandler - noget marcipan indeholder slet ingen mandler.Rå marcipanVil du være sikker på, at marcipanen er lavet af mandler, skal du vælge den, der hedder ren rå marcipan. Den indeholder min. 60% mandler, og er ikke tilsat abrikoskerner.BagemarcipanBagemarcipan er hovedsageligt lavet på abrikoskerner, men indeholder min. 15% mandler. Nogle mener, at bagemarcipan er nemmere at forme og smager mere af mandel.Kranse XXKranse XX er det samme som bagemarcipan, men blot er rettet mod professionelle.BitterBitter 00 indeholder ikke mandler, kun abrikoskerner. Bitter bruges til mazarin, fragilite, makroner og remonce.KransekagemasseKransekagemasse er en masse, der er klar til at rulles eller sprøjtes ud. Du finder opskriften her.FAQHvad hedder kransekage på engelsk? Kransekage hedder wreath cake på engelsk.Hvorfor sprækker kransekagen?Kransekagen kan sprække, hvis dejen har været for tør, eller hvis kransekagen har bagt for længe.Skal kransekage på køl?Det er bedst at opbevare kransekage på køl i en lufttæt beholder, så den ikke tørrer ud.Kan man fryse kransekage med glasur?Ja, du kan fryse kransekage med glasur.Hvorfor kransekage til nytår?I gamle dage spiste overklassen kransekage til nytår, da man forbandt det med en eksklusiv festspise - mandler og marcipan er kendt som en dyr rå- og madvare. Dette har holdt ved, bortset fra at kransekage nu er forbeholdt alle mand.Hvor stammer kransekage fra?Kransekage stammer fra Danmark.Er der gluten i kransekage?Hvis du laver din egen kransekage og marcipanmasse fra bunden, kan den sagtens laves glutenfri. Der er ofte tilsat en smule glukosesirup, som er udvundet af hvede, i købe-marcipan.Hvad drikker man til kransekage?Man drikker ofte champagne eller en sød mousserende vin til kransekage.Hvor lang tid kan kransekage holde sig?Kransekage kan holde sig op til 5 dage på køl og op til 6 måneder på frost.Hvor længe kan kransekage fryses?Kransekage kan fryses i op til 6 måneder.Hvor meget kransekage pr person ?Der beregnes ca. 50 g. kransekage pr. person.Hvordan opbevarer man bedst kransekage?Kransekage opbevares bedst i en pose eller lufttæt beholder på køl. Alternativ kan du fryse kransekage. |
Opskriften er vist 16705 gange,
og udskrevet 343 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne