Nytårsforret
Tunen hældes i en sigte og dryppes af. 4 blade husblas udblødes i kold vand. Tun, groft revet løg, creme fraiche og saft fra citronen blendes. Caviar røres ud heri. Knug vandet af husblasen. Smelt med et par skefulde kogende vand. Hæld husblas i blandingen med en tynd stråle ved konstant piskning...
Se mere her
Pres tunen fri for væde, løg og dild hakkes fint. Det hele røres godt sammen - og man lader evt. moussen trække ½ time inden serving. Serveres med en salat og flutes til...
Se mere her
Fordel salaten i cocktailglas eller i almindelige portionsglas. Læg herover rejer (tag lidt fra til pynt) og klippet dild. Hæld dressingen over. Pynt anretningen med citronbåde, rejer og dildkviste...
Se mere her
Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter...
Se mere her
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern. Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønsefonden- Lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt...
Se mere her
Brug en god oliven olie og hæld op en skål Knæk halen af mod ryggen så den sorte tarm kommer med ud. Klip nu med en lille skarp spids saks skallen igennem på maven af hummerhalen. Luk halen op og bred den ud så den deler sig i skallen...
Se mere her
Skallerne ristes godt af, grønsager, tomatpure, peberkorn, laurbærblade, paprika, cayennepeber tilsættes og del hele vendes godt rundt. Hvidvin og fonden tilsættes og det hele koges godt igennem 1-1½ time...
Se mere her
Vandet hældes fra asparges og champignon og drypper godt af. Hønsekødet skæres i tern. Dressinge: Mayonaisen, sukker, salt og peber samt karry røres sammen, og tilsættes cream fraice. Asparges, champignong og hønsekød vendes i...
Se mere her
Begynd med at lune mælken, Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt melet - begge slags - æggeblommee og resten af mælken. Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med creme fraîche. Lad dejen hæve et par timer...
Se mere her
Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. Oste/lakse massen smøres forsigtigt på spinatpladen. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag...
Se mere her
Del tomaterne i kvarte og fjern kernerne som kassers. Hak tomatkødet og basilium fint og bland det med presset hvidløg. Lad blandingen stå ca. 5-10 minutter og hæld så væsken fra som kommer fra tomaterne...
Se mere her
Bring vand i kog med salt og dild. Kom hummeren i det spilkogende vand med hovedet først. Læg låg på gryden og bring vandet i kog igen, før den næste hummer kommes i...
Se mere her
Se flere af nytårets opskrifter her |