Populære opskrifter med blommer
De skyllede blommer prikkes og lægges i rene, Atamonskyllede glas. Vand og sukker koges til lage, der skummes og tages af varmen. Blandes med madeira, vaniljesukker og Atamon. Lagen hældes varm over blommerne og stilles i køleskab...
Se mere her
Blommerne vaskes, flækkes, udstenes og koges i vandet under låg ca. 5 min. Mosen sødes med sukkeret. Ideal jævning og Vaniljesukker røres ud i 1 dl koldt vand og hældes i frugten på en gang og grøden koges 1 min...
Se mere her
Knus makronerne groft, læg dem i en eller flere glasskåle og hæld vinen på. Hele henkogte blommer halveres og stenen tages ud, de halve blommer deles i mindre stykker evt. kvarte og læg dem på makronerne...
Se mere her
Kom de skyllede blommer på rene glas. Bring vand, sukker, vanille, citronskiver og rom i kog og lad det koge i 10 min. Tag gryden fra varmen og tilsæt atamon. Hæld den koghede lage over blommerne, som stilles koldt...
Se mere her
De skyllede blommer flækkes og udstenes. Koges under låg 10 minutter med vandet. Det meste af sukkeret røres i og koges med 10 minutter. Melatin og resten af sukkeret blandes og drysses fint over frugten under omrøring og koges...
Se mere her
Kage:
Blommerne halveres og udstenes, fordeles i en tærteform ca. 24 cm. i diameter. Sukker og kartoffelmel blandes og drysses over. Margarinen smeltes og de øvrige ingredienser blandes i. Dette smuldres over blommerne...
Se mere her
Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn. Kom alle ingredienserne til dejen i foodprocessoren og kør dem til en smuldrende masse. Skyl, tør og halver blommerne. Fjern stenene, læg blommerne i en skål og drys dem med sukker, vend...
Se mere her
Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Sigt melet i dejen sammen med bagepulver og vaniljesukker. Rør forsigtigt havregryn, olie og mælk i. Udsten blommerne og skær dem i små stykker. Vend rosiner og blommer i dejen...
Se mere her
Smør og sukker røres godt. Æggene tilsættes et ad gangen. Mel, rasp, revet marcipan og grofthakkede mandler vendes i. Dejen hældes i en smurt tærteform. Blommerne halveres og udstenes og lægges ned i dejen med den buede side op...
Se mere her
Smør en stor tærteform med smør. Pisk dejen sammen, den skal være klumpfri, ellers må den en tur gennem sigten. Hæld dejen i tærteformen og bred kirsebærrene over, så de synker lidt ned i dejen. Sæt formen i ovnen 35 - 40 min...
Se mere her
Pisk sukker og æg tykt og skummende. Sigt melet blandet med bagepulver kanel og vanille i dejen og vend de halverede og udstenede blommerne i. Fyld dejen i en bradepande ca. 23x33 cm...
Se mere her
Drikke:
Skræl eller pil blommerne fjern stenene. Put blommerne i blenderen. Tilføj vaniljeis og mælk til blenderen og blend ca. 30 sek. Smag til og server straks med sugerør...
Se mere her
Alle ingredienserne hældes i en blender i nævnte rækkefølge og blendes godt sammen, smag til med flormelis. Serveres i høje glas...
Se mere her
Blommer stammer fra Vestasien og er en stenfrugt, der vokser på træer. Frugten har en glat skræl og er rund eller oval, frugtkødet er sødt. Størrelsen kan variere efter sorten og farven er grøn, gul, rød, blå eller nuancer af disse Sæson for blommer er august til september. Den ideelle opbevaring er ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed. Her kan blommer holde sig i op til 20 døgn. Se flere opskrifter med blommer |