Populære opskrifter med æbler
Dessert:
Æblegrød til æblekage: Skyl madæblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde. Tilsæt ½ deciliter vand. Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen...
Se mere her
Æggehvider og sukker piskes stive, hakkede mandler og kartoffelmel vendes i. Der laves 2 bunde, som kan laves aflange eller runde, som bages på bagepapir midt i ovnen, ved 160 grader C. i 30-40 min. Før kages lægges sammen, skal bundene lige...
Se mere her
Æblemos: De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med vand under låg. Mosen sødes og smages til med vaniljesukker og afkøles...
Se mere her
Æblerne vaskes og skrælles, kernehuset fjernes, og æblerne snittes i små stykker. Æblerne sættes over med vandet, dampes møre over svag varme og smages til med sukker. Serveres med mælk eller fløde...
Se mere her
Smør smeltes på panden. Rasp og sukker blandes og ristes i smørret under stadig omrøring. Når raspen har den ønskede farve hældes raspen af panden da den ellers vil tage mere farve...
Se mere her
Hæld vand og sukker i en gryde og varm op Rør rundt af og til og vent til blandingen bliver flydende Tilsæt derefter eddiken Tilsæt evt. frugtfarve Lad blandingen stå på svag varme til den begynder at jævne...
Se mere her
Kage:
Sæt ovnen på 175 grader C. alm. ovn Smør en springform ca. 24 cm. i diameter med fedtstof og strø lidt kokosmel eller rasp på. Hak chokoladen groft. Skræl æblerne og skær dem i både. Vend dem i sukker og kanel. Rør fedtstof og...
Se mere her
Skræl æblerne, skær dem i både og læg dem i et ildfast fad, drys dem evt. med lidt kanel. Smelt smørret og lad det køle af. Bland mel, sukker og bagepulver. Rør sammenpisket æg heri sammen med smørret. Bred dejen ud over...
Se mere her
Hvedemel, flormelis og bagepulver blandes. Margarinen tilsættes og dejen smuldres sammen, så det ligner reven ost. Mælken tilsættes og dejen samles. Dejen stilles koldt i 30 min. Dejen rulles tyndt ud og en lille smurt/bagepapir beklædt...
Se mere her
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Skræl æblerne, del i både. Æblerne lægges i et smurt ildfast fad. Sukker drysses over æblebådene. Smør, sukker og hvedemel æltes sammen til en smuldredej. Smuldredejen fordeles over...
Se mere her
Æg og sukker piskes hvidt, margarinen smeltes og hældes i. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i dejen sammen med mælken. Æblerne skrælles og skæres i tern, inden de vendes i dejen. Dejen fyldes i en bradepande ca. 23x33 cm...
Se mere her
Bland mel, sukker, bagepulver og krydderier i en skål. Pisk smeltet smør, mælk og æg sammen og rør det i de tørre ingredienser. Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i tern. Vend æbletern i dejen og fordel den i ca. 12 forme...
Se mere her
Start med at smuldre mel, smør, havregryn og brun farin sammen til en smuldret dej. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og massér den sammen med ca. 2 spiseskefulde af sukkeret, så vaniljekornene bliver fordelt...
Se mere her
Frokostret:
Æblerne (gerne Cox Orange, da de ikke koger ud) skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Sukkerlagen bringes i kog. Æblerne tilsættes. Æblerne koger ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Æblerne afkøles i lagen. De halve æbler...
Se mere her
Steg flæskeskiverne på panden. Skræl imens æblerne og skær dem i både. Tag flæsket af panden og hold det varmt. Løgene skæres i grove stykker og svitses klare i noget af fedtet. Kom æblerne på og damp dem møre, æblerne...
Se mere her
Æbler er i sæson fra august til april Se flere opskrifter med æbler |