Halve æbler med gele
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 30 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblerne (gerne Cox Orange, da de ikke koger ud) skrælles, halveres og kernehuset fjernes.
Sukkerlagen bringes i kog. Æblerne tilsættes. Æblerne koger ved svag varme og uden låg i ca. 5 min. Æblerne afkøles i lagen. De halve æbler fyldes med gelé inden serveringen. |
Halve æbler med geleSukkerkogte halve æbler med gele er for mange en klassiker på det veldækkede julebord juleaften. Om man så serverer de halve æbler med gele til flæskestegen eller andestegen er en smagssag. Man kan med fordel lave de halve æbler med gele sammen med børnene juleaftens dag. Det er en lille nem aktivitet som slår lidt tid ihjel på dagen, der kan føles lang for børnene.Hvilket æble passer til halve æbler med geleEt halvt æble med gele passer som hovedregel som tilbehør til en person. Er man meget vild med halve æbler med gele skal der dog nok beregnes et ekstra per person. Selve den æblesort man bruger til halve æbler med gele, er faktisk oftest en smagssag. I opskriften på halve æbler med gele her på Alletiders Kogebog, har vi valgt at bruge Cox Orange, da de smager skønt og ikke koger ud. Andre sværger til Belle de Boskoop æbler. Der er dog enighed om, at store røde æbler giver det bedste resultat for halve æbler med gele. Hvis æblesorten er meget sød i sig selv, kan man med fordel sætte sine æbler i ovnen i stedet, da æblerne har sødme nok i sig selv. Bager man æblerne i ovnen, udgør de et skønt tilbehør til forskellige vildretter. Men så serveres de som de er, og ikke som halve æbler med gele.Varianter af halve æbler med geleMan kan sagtens prøve at eksperimentere sig lidt frem med sine halve æbler med gele. Nogle bruger henkogte pærer i stedet for æble, andre skifter den klassiske ribsgele ud med tyttebær. Der er dog enighed om, at hvis man bruger friske æbler til sine halve æbler med gele, skal der tilsættes lidt citron i vandet, så æblerne ikke bliver brune. |
Opskriften er vist 564113 gange,
og udskrevet 12788 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (113 stemmer) |
|
Kommentarer Anette - 2021-10-05 21:21:00 Kan man lave dem i høstsæsonen og lade dem stå i lagen, til man skal bruge dem? Flemming Bock - 2019-12-23 18:45:19 Man skal huske at komme noget citronsaft i kogevandet så æblerne ikke bliver mørke i det pga iltning. Kim - 2019-12-23 15:26:00 Kan man koge dem D. 23 og putte dem på køl til de skal bruges D. 24 om aftenen Gerda - 2019-11-23 13:03:59 Det skal være store æbler. Connie - 2014-11-06 11:54:13 Det bliver også godt med Filippa æbler Sunlady - 2012-12-24 07:46:45 Ja, vi får dem også hvert år. De opvejer lidt den fede andeste og de brunede kartofler. Jeg kommer lidt citronsaft (plast) i en skål med vand og dypper dem heri når de er skrællet, derefter kommer jeg dem over i en blanding af vand, lidt citronsaft, godt med vanillesukker og lidt ekstra sukker. Småkoger i ca. 1½ min. på hver side - hullet ned af først. Dækker dem af med plastfolie - så er de lige klar til at fylde i aften. Mine står klar nu. Rigtig glædelig Jul, til jer der kommer på bloggen. anonym - 2012-12-23 16:40:06 Det lyder godt og lækkert mmm..... Glædelig jul alle sammen der ser det her Og det smager så godt mm........ Anne Nielsen - 2012-12-22 14:16:18 de er bare gode... og i vores familie får vi det altid til andestegen til jul. Ove Hansen - 2012-11-08 20:47:18 Det er sjovt at geléen ikke er på ingredients-listen, når den er i overskriften. Men de fleste kan nok finde ud af at anskaffe det alligevel... Karina - 2007-12-30 16:38:53 Æblerne kan også laves i mickroovnen. Det er dejligt nemt! Cecilie - 2007-12-24 12:41:27 Servér dem sammen med flæskestegen eller anden...Brug røde æbler..De bliver bedst, og mest søde!.. Gabriella - 2007-12-23 11:38:45 Med lidt citron saft i vandet, bliver æblerne ikke brune. Lisbeth - 2007-12-22 08:33:37 hvor lang tid før kan man koge æblerne uden at de bliver brune inden servering? Per - 2007-10-15 11:37:17 kog æblerne med bunden opad, så bliver de ikke brune Hassan - 2006-12-31 14:51:09 Man kan fint bruge Tyttebær også Farmor - 2006-12-20 21:08:47 I stedet for at koge æblerne, kan man også sætte em i ovnen ved 175 gr. i 10-15 min afhængig af sort. Æblerne har nok sødme i sig selv. nisse Mor. - 2006-12-20 14:35:15 Jeg har brugt henkogte pære fra dåse igennem flere år det er så nemt og smager lige så godt . Birger - 2006-12-18 14:43:20 "Belle de Boskoop æbler" er den rigtigste staveform! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Boscop Signe - 2005-01-01 01:01:01 De bliver bedre med Belle Boskop æbler |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne