Æbletrifli
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblemos:
De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med vand under låg. Mosen sødes og smages til med vaniljesukker og afkøles. Vaniljecreme: Sukker, maizena og vaniljekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen. De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag. Ristede havregryn: Smelt margarinen på en dyb pande. Bland havregryn og sukker i en skål, kom det i den smeltede margarine og rist dem til sukkeret er karamelliseret og havregrynene er lysebrune. På dagen hvor desserten skal lægges sammen piskes fløden til flødeskum som vendes sammen med kagecremen. Sammenlægning: Kan lægges sammen i portionsglas eller skål. I portionsglas lægges først 1 spsk. havregryn, dernæst 1 spsk. æblemos, så 1 spsk. kagecreme, vi lage 2 lag af hver, afslutter med havregryn og en klat ribsgele. |
|
Opskriften er vist 117603 gange,
og udskrevet 1615 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Liselotte - 2022-06-27 16:35:51 Prøv med rå creme i sted for kagecreme og flødeskum, det smager rigtigt godt Camilla - 2020-09-06 22:05:14 Vanvittig lækker! Lav lidt ekstra æblemos Ib Skaale - 2018-09-08 09:54:09 Fantastisk dessert i æblesæsonnen og hvis man har noget frosset æblemos liggende. Brug dog mere æblemos og mindre vaniljecreme og mindre havrecrunch. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne