Æbletrifli

Æbletrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 7 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Æbletrifli, billede 4 Æbletrifli, billede 1 Æbletrifli, billede 2 Æbletrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Æblemos:
750 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Vaniljecreme:
30 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Ristede havregryn:
150 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æblemos:
De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med vand under låg. Mosen sødes og smages til med vaniljesukker og afkøles.


Vaniljecreme:
Sukker, maizena og vaniljekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen.

De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang.

Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.


Ristede havregryn:
Smelt margarinen på en dyb pande. Bland havregryn og sukker i en skål, kom det i den smeltede margarine og rist dem til sukkeret er karamelliseret og havregrynene er lysebrune.


På dagen hvor desserten skal lægges sammen piskes fløden til flødeskum som vendes sammen med kagecremen.


Sammenlægning:
Kan lægges sammen i portionsglas eller skål.
I portionsglas lægges først 1 spsk. havregryn, dernæst 1 spsk. æblemos, så 1 spsk. kagecreme, vi lage 2 lag af hver, afslutter med havregryn og en klat ribsgele.





karakterer:
Opskriften er vist 117603 gange,
og udskrevet 1615 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15886 (3782 kcal)
KJ pr. Pers. 2269 (540 kcal)
Vægt ialt 2152 gram
Vægt pr. Pers. 307 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 738 KJ (175 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 26.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-06-27 16:35:51
Prøv med rå creme i sted for kagecreme og flødeskum, det smager rigtigt godt

  -   2020-09-06 22:05:14
Vanvittig lækker! Lav lidt ekstra æblemos

  -   2018-09-08 09:54:09
Fantastisk dessert i æblesæsonnen og hvis man har noget frosset æblemos liggende. Brug dog mere æblemos og mindre vaniljecreme og mindre havrecrunch.