Æblecrumble
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt af : Frida Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at smuldre mel, smør, havregryn og brun farin sammen til en smuldret dej.
Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og massér den sammen med ca. 2 spiseskefulde af sukkeret, så vaniljekornene bliver fordelt. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i tern. Bland æbletern, sukkerblandingen og resten af sukkeret i en skål og kom det i et ildfast fad, der er smurt med smør. Fordel crumbledejen på toppen. Bag retten i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter. Lad den hvile i cirka en time, inden den serveres. Sereres med creme fraiche eller flødeskum. Tips: Stort set alle æblesorter kan bruges. Men nogle æblesorter er sødere end andre, så juster mængden af sukker i forhold til, hvor søde dine æbler er. |
|
Opskriften er vist 208947 gange,
og udskrevet 2877 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Sofie Klærke - 2021-02-17 16:14:45 Smelter smørret til crumblen, da den bliver nemmere at røre rundt. Kommer også 1 tsk kanel, 1/4 tsk muskatnød, 1 tsk salt og 2 tsk vaniljesukker i crumble Bruger kun halvdelen af sukkeren til æblerne, og så blander jeg dem med 1 tsk kanel MMMMMMMM!!! Anne Nielsen - 2019-04-19 20:40:33 Jeg syntes den er tør så jeg har prøvet med 250 g. Smør og ingen sukker på æblerne, så er den perfekt syntes jeg Claus - 2016-11-07 20:42:13 FANTASTISK ... vi blandede desuden også kanel sammen med æblerne. Åh hvor var den god ;-) Både med creme fraiche og med skødeflum. En klar 5'er Marianne - 2015-08-15 07:16:12 Super-nem at gå til, smager fantastisk! Jeg bruger lidt mindre farin end angivet og tilsætter gerne nødder, mandler og/kanel. Er supergod både lun og kold. AA - 2014-07-10 20:27:05 smager dejlig og er nem at lave, dog ville jeg minimere indholdet af brun farin dem bliver nemlig lidt for sød, også smager den også fantastisk hvis man blander noget stødt kanel ned sammen med æblerne :) Berit - 2012-04-07 14:16:00 Super nem og smager fantastisk. Jeg hakker også enten mandler eller hasselnødder og strøger med kanel oven på. Stine - 2011-10-21 14:26:21 Bedste crumble æblekage overhovedet! nille - 2011-08-30 13:20:30 Fantastisk æblekage. Syrligt og sødt. Lunt og koldt. Mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne