Æblecrumble

Æblecrumble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Frida

Indsendt :      Red :
Æblecrumble, billede 4 Æblecrumble, billede 1 Æblecrumble, billede 2 Æblecrumble, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
Opskrift:
Start med at smuldre mel, smør, havregryn og brun farin sammen til en smuldret dej.

Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og massér den sammen med ca. 2 spiseskefulde af sukkeret, så vaniljekornene bliver fordelt.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i tern.
Bland æbletern, sukkerblandingen og resten af sukkeret i en skål og kom det i et ildfast fad, der er smurt med smør.
Fordel crumbledejen på toppen.

Bag retten i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.
Lad den hvile i cirka en time, inden den serveres.

Sereres med creme fraiche eller flødeskum.



Tips:

Stort set alle æblesorter kan bruges. Men nogle æblesorter er sødere end andre, så juster mængden af sukker i forhold til, hvor søde dine æbler er.





karakterer:
Opskriften er vist 209530 gange,
og udskrevet 2924 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18859 (4490 kcal)
KJ pr. Pers. 2357 (561 kcal)
Vægt ialt 1925 gram
Vægt pr. Pers. 240 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 979 KJ (233 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-17 16:14:45
Smelter smørret til crumblen, da den bliver nemmere at røre rundt. Kommer også 1 tsk kanel, 1/4 tsk muskatnød, 1 tsk salt og 2 tsk vaniljesukker i crumble Bruger kun halvdelen af sukkeren til æblerne, og så blander jeg dem med 1 tsk kanel MMMMMMMM!!!

  -   2019-04-19 20:40:33
Jeg syntes den er tør så jeg har prøvet med 250 g. Smør og ingen sukker på æblerne, så er den perfekt syntes jeg

  -   2016-11-07 20:42:13
FANTASTISK ... vi blandede desuden også kanel sammen med æblerne. Åh hvor var den god ;-) Både med creme fraiche og med skødeflum. En klar 5'er

  -   2015-08-15 07:16:12
Super-nem at gå til, smager fantastisk! Jeg bruger lidt mindre farin end angivet og tilsætter gerne nødder, mandler og/kanel. Er supergod både lun og kold.

  -   2014-07-10 20:27:05
smager dejlig og er nem at lave, dog ville jeg minimere indholdet af brun farin dem bliver nemlig lidt for sød, også smager den også fantastisk hvis man blander noget stødt kanel ned sammen med æblerne :)

  -   2012-04-07 14:16:00
Super nem og smager fantastisk. Jeg hakker også enten mandler eller hasselnødder og strøger med kanel oven på.

  -   2011-10-21 14:26:21
Bedste crumble æblekage overhovedet!

  -   2011-08-30 13:20:30
Fantastisk æblekage. Syrligt og sødt. Lunt og koldt. Mums