Resultat ved søgning efter "musling" : 249 opskrifter fundet
Kokkens favoritter
Frisk kogte muslinger
Kogelage:
I en stor gryde koges det finthakkede løg, hakket chili og hakkede hvidløgsfed klare i olie, tilsæt vin, vand eller fond, citron i skiver & peberkorn, lad lagen koge ca. 15 minutter.
Kogning:
Rens muslingerne grundigt og kasser...
se mere her
Paella med kylling og rejer
Skær kyllingen i tern og brun den i olien og lad det snurre i 10 min.
Kødet tages op.
Hakket løg, presset hvidløg, ris og safran kommes i.
Når det er svitset i olien, lægges kødet tilbage i gryden. Der tilsættes 6-8 dl hønsebouillon...
se mere her
Coquille Saint-Jacques
Fintsnittede løg og det grønne af porren svitses blanke i smørret.
Drys hvedemel over og når det er absorberet tilsættes hvidvinen.
Reduceres til det halve.
Tilsæt piskefløde og dijonsennep, kog op og afkøl herefter.
Pisk æggeblommer i...
se mere her
Muslingesuppe
Muslingerne renses godt med en stiv børste.
Hvis nogle ikke lukker sig kasseres de.
Porre, skalotteløg, hvidløg og timian svitses i olien i en stor gryde.
Hvidvin og bouillon tilsættes og bringes til kogepunktet.
Muslingerne tilsættes og...
se mere her
Ostegratinerede kammuslinger
Champignoner skæres i skiver og svitses i smør.
Muslinger vendes i og saucen tilsættes.
Opkog og smag til med salt og peber.
Fordel i ildfaste skåle.
Bland ost og rasp og drys over.
I ovnen 5 min. ved 225 grader C.
Server med...
se mere her
Pasta med kammuslinger
Grøntsagerne skæres i må tern 3x3 mm. (Brunoise). Skær først grøntsagerne i julienne stave og vend dem kvart omgang og skær dem så i tern.
Grøntsagerne sauteres i smør, de må ikke brune.
Tilsæt 1 dl. hvidvin og 1 spsk. citronsaft...
se mere her
Bouillabaisse
Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porren i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt fennikel i terninger.
Tomaterne flås, hvis de er friske, og skæres i småstykker, dåsetomater tilsættes som de er,...
se mere her
Stege kammuslinger
Start med aspargesene:
Skær enderne af de grønne asparges.
Steges 4-5 minutter i smørret, de skal stadig have lidt bid.
Krydr med salt, peber og citronsaft.
Muslingerne duppes tørre.
Tør panden af og steg nu kammuslingerne i nyt...
se mere her
Torskerognsrand
Rognen kommes i en gryde sammen med hvidvin, vand, salt og krydderier.
Bringes i kog og småkoger under låg ca. 20 minutter.
Husblasen lægges i blød i koldt vand.
Lagen hældes fra rognen, sies og spædes evt. op til 2 dl.
Husblasen...
se mere her
Marineret kammuslinger
Marinade:
Ingefær skrælles og rives fint.
chilipeber flækkes, renses for kerne inden den hakkes fint.
Pillede hvidløg presses.
Blandes med risvin, soja og akaciehonning.
Store kammuslinger marineres heri 30 minutter, gerne mere.
Til...
se mere her