|
600 |
gram |
Torskerogn, frisk600 gram Torskerogn, frisk
|
1.5 |
dl. |
Hvidvin, tør1.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
dl. |
Vand1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
1 |
|
Laurbærblade1 Laurbærblade
|
4 |
|
Peberkorn, sorte4 Peberkorn, sorte
|
|
|
|
4 |
|
Husblas, blade4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
|
|
|
Kogevand Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
100 |
gram |
Ymer naturel100 gram Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
100 |
gram |
Mayonnaise100 gram Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
100 |
gram |
Ymer naturel100 gram Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
100 |
gram |
Løg, pillet vægt100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
spsk. |
Dild, frisk2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
0.5 |
tsk. |
Paprika0.5 tsk. Paprika
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
200 |
gram |
Musling. konserves200 gram Musling. konserves 1 alm. dåse muslinger vejer 250 g. og indeholder 150 g. muslinger drønet vægt
|
1 |
|
Drueagurk. syltet1 Drueagurk. syltet 1 syltet drueagurk vejer ca. 60 gram, og 1 dl. hakket drueagurk vejer ca. 80 gram.
|
|
|
|
| |
Rognen kommes i en gryde sammen med hvidvin, vand, salt og krydderier.
Bringes i kog og småkoger under låg ca. 20 minutter.
Husblasen lægges i blød i koldt vand.
Lagen hældes fra rognen, sies og spædes evt. op til 2 dl.
Husblasen smeltes i den varme lage.
Torskerognen afkøles lidt, og hinderne fjernes.
Rognen kommes i en skål og piskes med lage og ymer (nemmest med håndpisker).
Rognen hældes i en randform 3/4-1 l.
Stivner i køleskab til næste dag.
Sauce:
Løget hakkes fint.
Ingredienserne røres sammen og smages til.
Lige inden servering vendes agurk i tern og muslinger i.
Saucen kommes i midten af randen eller serveres til.
|