Pinsens opskrifter

Danske frikadeller
Rør farsen først med salt og mel sejt. der efter1 æg, og det røres godt igennem, tilsæt de finthakkede løg og rør sej igen. tilsæt mælk, så farsen bliver formfast. Dyp en spiskeske i vamt vand, og form frikallerne inden de kommes på panden med let brunet smør. steges ca. 4 min. på hver side, så de har fået en sprød skorpe...
Se mere her
Barbecuelaks med lun kartoffelsalat
Kog alle dele til marinaden sammen i en lille gryde, og lad det blive koldt. Rist baconen sprød, og læg det på køkkenrulle. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad med lidt afstand imellem. Fordel marinaden på stykkerne...
Se mere her
Butterdejspakker med laks og spinat
Rul butterdejen ud på køkkenbordet og skær den i firkanter. Kom lidt af fisken på, derefter lidt spinat og til sidst lidt af creme fraiche-blandingen på toppen. Luk pakkerne, så de er helt tætte. Bages på bagepapir ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 5-10 min eller til de er gyldne...
Se mere her
Elisas gode jordbærtærte
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time. Rør fyldet af smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter. Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade...
Se mere her
Nem Rabarbertærte
Smelt smør i en gryde, tag gryden fra varmen og rør sukker , hvedemel og havregryn i. Fordel blandingen over rabarberne. Bag i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min. Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljesovs...
Se mere her
Se de populære pinsefrokostretter

Se de populære pinsehovedretter

Se de populære pinsedesserter

Pinsen har ikke på samme måden som påske de store tradtioner med forskellige retter eller ingredienser.

Dog er det den senere til blevet meget almindeligt at spise fisk til pinse.





Pinsens historien


Pinsen falder altid 50 dage efter påske - tidligst den 10. maj og senest den 13. juni. Selve ordet "pinse" kommer af græsk PENTECOSTE, der netop betyder "den 50."- nemlig den 50. dag efter påske.

Dén dag, som vi i dag kalder pinsedag, var i virkeligheden den sidste dag i jødernes store påskefest, hvor de i 50 dage fejrede udfrielsen af Egypten og rejsen til Det forjættede Land!