Danske frikadeller
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 40 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Conny Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen først med salt og mel sejt. der efter1 æg, og det røres godt igennem, tilsæt de finthakkede løg og rør sej igen. tilsæt mælk, så farsen bliver formfast.
Dyp en spiseske i varmt vand, og form frikadellerne inden de kommes på panden med let brunet smør. steges ca. 4 min. på hver side, så de har fået en sprød skorpe. Drys mel på panden i det resterende smør, eller giv panden en klat smør hvis der ikke er fedtstof tilbage. Kog panden af med kartoffelvand fra de kogte kartofler (pas på med salt i sovsen hvis kartoffelvandet er meget salt), og kom lidt piskefløde i, giv kulør og smag til med salt og peber. Tips: Hvis man er 2 pers. så frys bagefter halvdelen til en anden næste gang, og nem at gøre sprøde igen (efter optøning) |
Frikadeller er en vaskeægte dansk klassikerFrikadeller har været en favorit i årtier og bliver stadig flittigt lavet i de danske hjem. Faktisk skal vi helt tilbage til starten af 1700-tallet, hvor ordet “fricadeller” nævnes for første gang i en dansk kogebog. Der findes mange forskellige variationer af retten; både i måden de laves på, og hvad der serveres til. Den ovenstående opskrift er den helt klassiske opskrift, der giver smagfulde og saftige frikadeller.Frikadeller med et personligt prægDen klassiske opskrift er en sikker vinder, men hvis man ønsker at lave forskellige variationer, findes der en lang række muligheder. Der kan blandt andet tilføjes ingredienser som spinat, havregryn og spidskål for en sundere udgave af de klassiske frikadeller. Derudover kan der tilføjes blandt andet bacon, hvidløg og fetaost for at give dine frikadeller en ny og anderledes smag. Retten er perfekt egnet til at eksperimentere med, både i forhold til smagsnuancerne og tilbehøret der serveres til. Server gerne dine hjemmelavede frikadeller på et frisk stykke rugbrød toppet med rødkål.FAQHvor længe kan frikadeller holde sig i køleskabet?Frikadeller kan holde sig mellem 5-6 dage i køleskabet. Opbevar dem i en pose eller i en lufttæt emballage. |
Opskriften er vist 4097653 gange,
og udskrevet 25122 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (915 stemmer) |
|
Kommentarer bodil f - 2023-03-05 16:31:51 Fin, nem. Husk at nedtone saltdosis ved brug af bouillon. Esben - 2022-05-31 21:52:01 200 gram løg til 500 gram kød. Det lyder vildt. Jeg bruger 20-30 gram Per - 2022-01-28 16:26:36 Tak for opskriften. Til folk der spørger hvor mange frikadeller man får…. Det kommer jo an på hvor store eller små i laver dem 😅 Der er ca 650g frikadellefars hvis du følger opskriften. Divider antallet af frikadeller du ønsker med 650g og brug en vægt til de første par stykker. anonym - 2022-01-21 03:27:43 ja det er rigtigt: halvt kalv og halvt svin. Løget skal rives, det giver meget mere smag og jeg ville nok også bruge to aeg til så stor en portion. Jeg bruger desuden en isske til at forme frikadellerne med (husk at dyppe i vand) Morten Taastrup - 2021-10-08 13:46:38 Hejsa alle sammen😀😁😁😁😁😁😁😌😛 Jeg har i dag lavet mad til mine 28 elever og de elskede det. anonym - 2021-08-30 17:27:48 De er gode Palle - 2021-07-03 10:58:14 Nina Ellegaard Andersen Mængden afhænger af størrelsen Mange små Mindre store:-) Helle - 2021-05-20 09:18:59 Jeg kommer tit lige dele rasp og mel, det syntes jeg fungere super godt. Og ang. mængden af mælk, det syntes jeg varierer rigtig meget, man skal føle frasen har den rette konsistens, ikke for fast og ikke alt for blød. Nina Ellegaard Andersen - 2021-05-14 11:09:58 hvor mange frikadeller bliver der i alt den sultne kartoffel - 2021-05-07 14:23:19 dette er bare mums Mati - 2021-03-27 15:12:32 Dens smager godt Dellemesteren - 2021-03-25 11:54:18 Put en halv teske allehånde i dem for ekstra lækkerhed, og drop melet til fordel for havregryn. Linda i Canada - 2021-03-18 16:56:58 Det er lige som jeg husker frikadellerne i Danmark. Jeg har nu lavet frikadeller fra denne opskrift i 11 år. Jeg og min mand er altid glade for disse lækre frikadeller. anonym - 2021-01-14 11:23:01 Min mormor brugte dansk vand med brus i istedet for mælk og skiftede mel ud med havregryn....de blir så dejlig lette og luftige....bare et tip Birthe - 2021-01-08 15:42:22 geweldig siger de her i holland naar jeg laver disse danske frikadeller ! Michael Dietz - 2020-11-24 23:33:55 Super opskrift, gode deller i alle smags variationer jeg laver. Steffen - 2020-11-24 17:39:20 Der skal ikke mel i, men derimod rasp. Dellerne bliver meget bedre gud - 2020-11-20 12:00:47 hvor mange frikadeller får man ca Frede - 2020-10-23 10:59:26 En klassisk frikadelle laves af 50% svine og 50% kalvefars og hvis i steger i klaret smør, så får i en meget flot stegskorpe. SofieSophia - 2020-09-18 18:11:39 Prøv denne opskrift med hakket kyllingekød, DET ER VÆRD AT PRØVE!!:) Allan - 2020-07-12 17:15:39 Kommer en okseboulionterning i Kristian - 2020-06-12 10:56:06 De bedste frikadeller jeg nogen siden har lavet. De skal laves igen Kristian Hansen - 2020-06-06 14:46:42 Nu kan jeg også lave frikadeller. God opskrift😀 Alex - 2019-09-04 17:56:37 Tak for en god opskrift, min kone og børn elskede retten. Jeg tilsatte nu en ekstra deciliter sødmælk efter farsen havde stået og trukket, ellers var dellerne blevet lidt for tørre. Men ud over det, perfekt :-) Bjarke - 2019-08-22 10:04:19 Jeg laver tit buffet til større arrangementer og events og vender altid tilbage til denne opskrift. Der er aldrig en delle tilbage når gæsterne er gået :-) trold - 2019-06-27 14:10:04 jeg putter bacon i mine deller. gir et super godt pif ;) ( strimle bacon jeg skære ud ) Peter - 2018-07-29 19:01:35 Fantastisk! Torben - 2017-10-15 04:49:37 Bor I Canada og tænkte på frikadeller. Jeg fulgte din opskrift til punkt og prikke og de blev bare så gode :) Mange tak for hjælpen :) Henrik - 2017-09-08 22:34:44 Man laver IKKE frikadeller af hakket Svinekød - man bruge Kalv og Flæsk -punktum. Opskriften er eller nogenlund, dog skal der min bruges 2 æg til 500 gram kød, og sørg for kun at ælte farsen let så den bliver "lind" da det ellers giver nogle seje frikadeller hvis farsen æltes for længe. Kiter - 2017-05-13 00:34:02 Til folk der spurgte om mælk. Typisk bruges et sted mellem 0,5 og 1,5 dl, men her er den præcise mængden ikke så vigtigt. Det handler mere om at opnå den rette konsistens på farsen, så frikadellerne kan formes. Kommer man til at putte lidt for meget mælk i kan man tilsætte lidt mere mel. Det trick virker dog kun op til et vist punkt. Overdriver man vil man kunne fornemme det på de færdige frikadeller. Anna - 2017-05-07 15:17:46 Prøv at servere dem med stuvet spidskål, det smager supergodt. Johannes - 2016-10-12 15:42:16 gode og kan laves af en 12 årig. Så bliver det ikke bedre. ;-) Sara - 2016-09-09 16:46:36 Sovsen blev sku ikk til nogen sovs men bare noget tyndt fløde??? :s Hans - 2016-08-14 13:20:02 Fine med endnu mere magert kød - 4-7 % som fås i Coop. Og dertil sundere! Men det hjælper med hvidløg og revet muskatnød. Enig i at løgene skal være lidt grovhakkede. Men ikke for store, så de stikker ud og brænder på. Louise - 2016-04-29 11:25:48 Brugte kød med 20% fedt, da jeg ellers syntes de kan blive lidt tørre. Ellers super god opskrift. Lennart - 2016-03-06 15:37:45 Løg skal være grovhakkede. Og ikke under 2. Lidt ingefær og chili gør ingen skade. Mindst dobbelt op på æg patrick - 2013-11-21 16:22:27 Undre mig at der er anvendt oksekød på billederne anonym - 2013-01-23 19:33:48 Hvor meget mælk skal der i? :) Line - 2013-01-18 00:38:54 Hvor meget mælk skal der i? - skal lave en dansk middag til min mexicanske værtsfamilie, så jeg må ikke gøre noget forkert! De skal have den bedste oplevelse :) Frokke - 2012-08-26 19:41:40 De smager Mega godt og er nemme at lave for en 12årig ;) Sandra - 2012-06-10 18:30:56 Det er jo ligesom 'mors frikadeller'.. Hvor er det skønt, når tingene er så simple at lave, og smager så godt! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne